F1 - A NAGYOBB BEVÉTEL ELLENÉRE VESZTESÉGES VOLT A FORCE INDIA 2016-BAN

esteban-ocon-sahara-force-india-belgian-f1-2017.jpg

A növekvő bevételek ellenére a Force India nagyobb veszteséggel zárta a tavalyi évet, mint a 2015-öst. Azonban most jobb idők várnak a silverstone-iakra.

A legfrissebb információk szerint 77.1 millió font volt a Force India bevétele tavaly, amely sokkal több volt, mint egy évvel korábban, amikor csak 64.2 millió fontot vágott zsebre az indiai-brit istálló. Azonban 2016-ban mégis nagyobb veszteséget termelt a csapat - egészen pontosan, a korábbi 6.8 helyett 11.6 millió fontot.

A csapat jelentéseiből kiderült, hogy az előző évben volt egy váratlan kiadásuk. Ezt az összeget pedig az euróban és az amerikai dollárban számlázó beszállítóik is rájuk terhelték, az árfolyam ingadozása miatt. A könyvelések arról is számot adtak, hogy 15 millió font folyt be a Johnnie Walker whiskey-márkát birtokló Diageótól, amellyel még az alapító Vijay Mallya kötött anno megállapodást.

Úgy néz ki azonban, hogy 2017-ben és 2018-ban financiális szempontból javulhat a silverstone-i bázisú középcsapat helyzete, ugyanis tavaly a negyedikek lettek a konstruktőri bajnokságban, ám az ezért járó pénzdíjakat mindig csak a következő évben utalják át. Ráadásul jó esély van arra, hogy a Force India idén is negyedik lesz.

Mindemellett nem szabad megfeledkezni a BWT víztechnológiai céggel tető alá hozott együttműködésről sem, ahogyan arról sem, hogy Esteban Ocon szerződtetésével a Mercedestől kedvezőbb áron kapja a motort és a sebességváltót is a Sahara Force India.

Fotó: f1-fansite.com

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5412887340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása