F1 - HAMAROSAN VISSZATÉRHET A PORSCHE?!

img_9058.JPG

A patinás német márka harminc esztendő után újra része lehet a száguldó cirkusznak.

A múlt hétvégi Olasz Nagydíjon Lutz Meschke, a Porsche igazgatótanácsának helyettes elnöke, valamint pénzügyi és informatikai részlegének a tagja találkozott Ross Brawnnal és a Forma-1 többi főnökével. Ezt követően kiderült, hogy a német márka fontolgatja, hogy 2021-től visszatér a királykategóriába az 1991-es távozását követően.

Mostanság igencsak nagy változások mentek véghez a német autógyártó motorsport-programjában: nem olyan régen bejelentették, hogy az idei év végeztével - az Audi példáját követve - kiszáll az Endurance Világbajnokság LMP1-es géposztályából, 2019 őszétől pedig a Formula-E mezőnyét fogja erősíteni. A távozás indoka, hogy a hosszútávú versenyzés hibrid technológiája meglehetősen drágának bizonyult, főleg annak fényében, hogy nem sok reklámot kaptak a németek. A Forma-1-be való visszatérés pedig egy újabb nagy dobás lehetne, főleg úgy, hogy az említett időpontban egy új, olcsóbb és egyszerűbb motorformula fog bemutatkozni a szériában.

img_9132.JPG

"Noha nagyon fontos számunkra a Formula-E, remek platform lehet a Forma-1 is. Úgy vélem, az új motorral kapcsolatosan jó megbeszéléseken vagyunk túl." - fogalmazott a motorsport.com-nak nyilatkozva Meschke.

A félreértések elkerülése végett érdemes tisztázni, hogy a Porsche motorbeszállítóként érkezne. Lehetséges partnere lehetne a németeknek a Williams, a számos volkswagenes kötelékkel rendelkező Red Bull, de akár a korábbi partner, a McLaren is szóba jöhet.

A Forma-1 pedig természetesen tárt karokkal várná a Porschét, erről Sean Bratches, a sportág újdonsült kereskedelmi igazgatója nyilatkozott: "Próbálunk egy olyan platformot és környezetet teremteni, ahová több motorpartner, márka és csapat jönne és üzleti szempontból versenyképessé teszi azt. Jó magam, egy olyan személy, aki a Forma-1 marketingjével foglalkozik, nagyra értékelné egy olyan gyártó visszatérését, mint a Porsche."

Fotó: Landek Norbert

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr712808032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2017.09.07. 14:50:19

Egy szakmai kérdés, mi az a "braking"?

Miért kell fékezni a motorsport híreket? :)

Braking News Motorsport 2017.09.10. 12:55:10

Kedves @Ződ2000!

Természetesen szó sincs a motorsportos hírek megfékezéséről. Az oldal neve csupán szójáték eredménye. :-) Alapvetően nem tulajdonítottunk neki mögöttes magyarázatot, de ha kéne, akkor inkább úgy értelmeznénk, hogy megfékezzük az Olvasóinkat arra az időre, amíg elolvassák a posztjainkat. :-)

Elnézést kérünk a kései válaszért!

Üdvözlettel,
a Braking News Motorsport csapata

Ződ2000 · http://egzostive.com 2017.09.11. 11:53:40

@Braking News Motorsport: köszönöm a választ, most már tájékozottabban olvasom a BNM blogot!
:)

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása