F1 - A HALO MIATT KÉSHET A JÖVŐ ÉVI FORCE INDIA

2016_italian_gp_friday_049.jpg

Többek között a legjobb középcsapatnak is komoly fejfájást okoz a glória bevezetése, ugyanis így csúszhat a 2018-as autó bemutatása.

Mint az ismeretes, az előző hónap elején a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) annak ellenére bejelentette a Halo 2018-as bevezetését, hogy a tízből kilenc csapat ellene volt.

Esztétikai és biztonsági szempontból is kifogásolható az eszköz ugyanis, sőt, újabb akadályt gördített az istállók elé, ugyanis az autók karosszériáját is másképpen kell tervezni emiatt. Az ezzel kapcsolatos aggodalmaknak először a Force India részéről Otmar Szafnauer adott hangot, aki a motorsport.com-nak nyilatkozva elárulta, hogy így az sem elképzelhetetlen, hogy a tervezettnél később fog elkészülni a jövő évi autó.

"Emiatt késhet a jövő évi autónk, pedig véges idő áll a rendelkezésünkre, ami a pilótafülke megtervezését és megépítését illeti. Noha már a tervezés sem egy rövid folyamat. Jelen állás szerint nem fogunk elkészülni időben a gyártással." - nyilatkozta Szafnauer, aki emellett arra is kitért, hogy az FIA magas kritériumú töréstesztjei miatt több csapat számára is komoly kihívást okozhat az, hogy a Halót és a pilótafülkét úgy készítsék el, hogy az gond nélkül vegye az akadályokat.

"Emlékszem arra, amikor az 1998-as Kanadai Nagydíjon Alex Wurznak volt egy borulása, amely során eltört a bukócsöve. Azután jelentősen meg kellett erősítenünk a bukócsövet, hogy megfeleljen a kritériumoknak. Próbáltam megtervezni úgy, hogy átmenjen a törésteszten. Egy örökkévalóságig tartott. Végül sikerült megoldani, de addig számos alkalommal bukott meg és lett újratervezve az alkatrész. De azt legalább ki lehetett venni, és egy másikkal pótolni, nem kellett újratervezni a komplett vezetőfülkét. Szóval, ha a teszten megbukik a Halo, az egyúttal a fülke bukását is jelenti." - idézett fel egy korábbi esetet a szakember.

Szafnauer szerint pedig az FIA elsiette a Halóval kapcsolatos döntését: "El lett sietve. Sokkal jobb lenne, ha a rendelkezésünkre állna még egy év, lenne időnk normálisan megtervezni. Véleményem szerint talán biztonságosabb is lenne akkor a rendszer, ha alaposabban lenne kidolgozva."

Emellett Szafnauer az F1Today.net-nek elhintette, hogy már nincs messze attól a Force India, hogy még egy évre aláírjon Sergio Pérezzel, jó eséllyel a Belga Nagydíjig meg fognak egyezni a felek. A mexikói versenyző 2014 óta erősíti a silverstone-i együttest, a sauberes kalandja és a McLarennél eltöltött szezonja után.

Fotó: MakFormula1

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2412762144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása