F1 - A SZUPERLÁGY GUMIKÉ LESZ A FŐSZEREP A HUNGARORINGEN

f1_grand_prix_great_britain_practice_t9drsc75pwex.jpg

A lágy és a közepes keverékű Pirellik ezúttal mellékszerepet fognak játszani, már ami a csapatok gumiválasztását illeti.

Annyira jó érzés leírni a következő mondatot: jövő hétvégén Forma-1-es Magyar Nagydíj! S miután már alig csak pár nap van hátra, ennek megfelelően a száguldó cirkusz kizárólagos gumibeszállítója, a Pirelli kiadta a szokásos grafika formájában, hogy a mezőny tagjai a rendelkezésre álló keverékekből (szuperlágy, lágy, közepes) hány szettet kértek.

Ebből a közleményből kiderült, hogy a 32. Magyar Nagydíjon a szuperlágy abroncsokat fogjuk a legtöbbször látni, ugyanis a mezőnynek majdnem a fele rendelt 10 garnitúrát ezekből. Ehhez a csoporthoz tartozik a Red Bull hollandja, Max Verstappen, valamint a Force India, a Williams, a McLaren és a Renault versenyzői.

A mezőny élmenői, tehát a Mercedes és a Ferrari pilótái, valamint a másik Red Bull-pilóta, Daniel Ricciardo 9 szettet kért a piros oldalfalú gumiabroncsból.

Ami a lágyakat illeti, a mezőny döntő többsége 2-3 szettet rendelt az olasz-kínai gumicégtől, a kivételt pedig a Haas csapata képezte ez alól, ugyanis Romain Grosjean és Kevin Magnussen négy garnitúrára tartottak igényt.

2016-hoz hasonlóan idén sem örvend nagy népszerűségnek a felállásban a legkeményebbnek számító közepes gumi, ugyanis ebből mind a 20 versenyző csupán az egyetlen (kötelező) szettet kérte. Jó eséllyel így a fehér oldalfalú Pirelliket maximum csak néhány kép erejéig fogjuk látni.

Íme, a csapatok gumiválasztásai a 32. Magyar Nagydíjra:

15833_hu-selected-sets-en.jpg

Fotó: Zimbio | Grafika: Pirelli

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr112675429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása