F1 - BARCELONÁBAN ÉS A HUNGARORINGEN FOGJÁK RENDEZNI A SZEZONKÖZI TESZTEKET 2018-BAN!

barcelona_ii_test_day_2_040.jpg

motorsport.com információi szerint a Circuit de Barcelona-Catalunya és a Hungaroring fog otthont adni a Forma-1-es szezonközi teszteknek a 2018-as idényben.

A Forma-1-ben immár hosszú évek óta nagyon szigorú szabályok vannak érvényben a tesztek kapcsán, de 2014 óta a csapatoknak minden egyes szezon közben lehetőségük van a csapatoknak arra, hogy két nagydíjat követően még két-két nap erejéig pályára gördülhessenek a célból, hogy plusz kilométereket és tapasztalatokat gyűjtsenek.

Tavaly ezeknek a gyakorlásoknak Barcelona és Silverstone adott otthont, az idei évben pedig Bahreinben és a Hungaroringen kerítettek/kerítenek sort a lebonyolításra. A motorsport.com pedig kiderítette, hogy jövőre a Hungaroring mellett Barcelona lesz a másik teszthelyszín, a gyakorlás dátuma az idei évhez hasonlóan az aktuális pályán rendezendő nagydíjat követő keddre és szerdára lett kitűzve - tehát, május 15-16-ra, valamint július 31-re és augusztus 1-re.

A szabályoknak megfelelően azonban a csapatok a négyből maximum csak két napot tesztelhetnek az állandó versenyzőikkel, a másik két napot fiatal pilótapalántáknak kell adniuk.

Emellett az is kiderült, hogy jó eséllyel az előszezoni nyolc tesztnapnak is a barcelonai pálya fog otthont adni. Ez korábban nem volt biztos, ugyanis a jövőre visszatérő Francia Nagydíjat megrendező Paul Ricard jelezte, hogy szívesen vendégül látnák a száguldó cirkusz mezőnyét a Forma-1-szezont megelőzően is. Azonban a csapatok inkább a spanyolországi helyszínre voksoltak. Egyelőre az kérdéses, hogy mikor rendezik majd meg a szezon előtti teszteket.

Fotó: Makformula1

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3312671751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása