PORSCHE MOBIL 1 SUPERCUP - ÚJ GYŐZTEST AVATOTT A SOROZAT A RED BULL RINGEN

img_8930.jpg

A 22 éves ausztrál Matt Campbell pályafutása első diadalát aratta a Porsche Mobil 1 Supercup-ban a bajnokság negyedik fordulóján Spielbergben. Campbell mögött a bajnokság éllovasa, Michael Ammermüller a második helyen ért célba. A harmadik helyezett, a Luxemburgból érkező Dylan Pereira szintén eddigi legjobb eredményt érte el a Porsche Mobil 1 Supercupban.

Campbell simán nyerte az időmérőt, mely során bebizonyosodott, hogy Spielberg egy kiváló lehetőség lehet az újonc számára, hogy legyőzze Ammermüllert, aki csak a harmadik pozícióba tudta kvalifikálni magát. A rajtot követően az ausztrál megőrizte  a vezetést és kezdett elszakadni üldözőitől. A biztonsági autós fázist követően is megtudta őrizni hidegvérét és nem hibázott. Az újonc versenyző majd kiugrott a bőréből:  "Hogy őszinte legyek, eléggé megkönnyebbültem, mikor átszeltem a célvonalat.  Ha a pole pozícióból indulsz, akkor nyerni akarsz. Ezt sikerült elérnem, és örülök" - mondta Campbell.

img_9224.jpg

Az osztrák forduló az eddigi három versenyhez képest kevés izgalmat tartogatott. Campbell érintetlen volt, mögötte ment a csata a második helyért. Mattia Drudi egészen a 13. körig tudta tartani Ammermüllert és Pereirát. 

"Mattia Drudi lelassult a vége felé, és amikor hibát vétett, elkaptuk. Az első három futamot megnyertem, és most a második helyen végeztem. Ezzel elégedett vagyok " - nyilatkozta Ammermüller.

Pereira csak úgy sugárzott a pódiumon: "Az álom beteljesedett a dobogó elérésével. Ez hatalmas motivációt jelent számomra. Időnként még egy kicsit gyorsabb is voltam, mint Michael Ammermüller, de nem találtam utat körülötte."

img_9229.jpg

Drudi végül a negyedik helyen végzett.

Denis Olsen a hetedik helyről startolva felküzdötte magát az ötödik pozícióba. "Mindent megpróbáltam a verseny során, de nem tudtam többet tenni. Josh Webster és köztem elég szoros volt a csata, de szerencsére eltudtam menni mellette az utolsó körben. Most már előre nézek. A következő héten Silverstone-ban versenyezünk, és újra keményen fogok harcolni."

Olsen mögött Josh Webster szerezte meg a hatodik helyet. A Monacóban remek teljesítményt nyújtó Cammish versenye ezúttal  kissé csalódást keltőre sikeredett, csak a nyolcadik helyen intette le a kockás zászló.

Az osztrák verseny végeredménye:

1. Matt Campbell (AUS/Fach Auto Tech)
2. Michael Ammermüller (D/Lechner MSG Racing Team)
3. Dylan Pereira (L/Lechner Racing Middle East)
4. Mattia Drudi (I/Dinamic Motorsport)
5. Dennis Olsen (N/Walter Lechner Racing Team)
6. Josh Webster (GB/Fach Auto Tech)
7. Robert Lukas (PL/Olimp Racing)
8. Daniel Cammish (GB/Lechner MSG Racing Team)

A bajnoki küzdelemben Ammermüller 78 pontjával továbbra is vezet, és négy futamot követően növelte is az előnyét az összetettben. Olsen továbbra is a második 64 ponttal, azonban Campbell a mostani győzelmének köszönhetően a harmadik helyet foglalja el a ponttáblán, az újonc pontversenyben pedig Olsen Campbell előtt áll. Az amatőr kategóriában az első helyet Lindland foglalja el, az újonnan létrehozott Nemzetek Ligában pedig Németország 78 ponttal áll az élen.

img_8940.jpg

A mezőny a Forma-1-gyel együtt egyből tovább is utazott Silverstone-ba, ahol a hétvégén kerül sor az ötödik fordulóra. A soron következő megmérettetés öt versenyző számára fogja jelenteni a hazai pályát: Daniel Cammish, Josh Webster, Paul Rees, Tom Sharp  valamint Marc Radcliffe számára is nehéz hétvége vár.

További képeket majd a Facebook-oldalunkon találhattok!

Fotó: Landek Norbert

Faltusz Péter

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1212657017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása