TCR - MORBIDELLI NYERTE AZ 1. FUTAMOT, IDÉN ELŐSZÖR NULLÁZOTT A M1RA
TCR 2017, Oschersleben: 1. futam

2017-2017_oschersleben_saturday---10_gianni_morbidelli_51.jpg

A WestCoast Racing rutinos olasz versenyzője, Gianni Morbidelli rajt-cél győzelemmel zárta az oschersleben-i első versenyt, amelyen egyik magyar érdekeltségünk sem szerzett - ennek ellenére a M1RA továbbra is vezeti az egyéni és a konstruktőri bajnokságot is. 

Magyar idő szerint 12:30-kor kezdetét vette az első oschersleben-i futam a TCR-ben, amelyet a WestCoast Racing tapasztalt olasz pilótája, Gianni Morbidelli kezdhetett meg a pole pozícióból: az egykori Forma-1-es és WTCC-s pilóta remekül kapta el rajtot, akárcsak a Lukoil Craft-Bamboo britje, Daniel Lloyd, aki feljött a második helyre, mögötte pedig a Leopard Racing Team WRT két versenyzője, Rob Huff és Jaap van Lagen vívtak kiélezett küzdelmet a harmadik pozícióért.

Tassi Attila, a M1RA bajnoki éllovas magyar pilótája számára nem indult jól a verseny, ugyanis már az első kanyarban összeakadt a mezőny sűrűjében riválisával, a Leopard Racing Team WRT franciájával, Jean-Karl Vernay-jel, amelynek következtében mind a ketten megpördültek. Azonban ezzel kettejük története nem ért véget, ugyanis néhány körrel később Vernay utolérte Tassit, majd a 14-es kanyarban előzni akart, ám a francia versenyző kiütötte a magyart a kavicságyba. Az incidens miatt pályára is gördült a biztonsági autó.

Amikor meglengették újra a zöld zászlókat, Vernay-t a stewardok egy áthajtásos büntetéssel sújtották. A volkswagenes letöltötte a szankcióját, majd kiállt a versenyből.

Mindeközben a pályán folytatódtak az akciók: Jaap van Lagen az igencsak előkelő 5. helyen haladt, amikor Pepe Oriola jóvoltából megcsúszott, és leszaladt a pályáról, visszaesve a 11. helyre. A versenybírák ezúttal sem kegyelmeztek, és kiküldték a spanyolt a bokszba egy áthajtásos szankció letöltésére, amellyel a SEAT-os a 19. pozícióig csúszott vissza.

Jaap van Lagen a pályaszéli kalandját követően a kármentést helyezte szeme elé, és ennek jegyében csatába bonyolódott a DG Sport Compétition szlovákjával, Mat'o Homolával is, ám a két fél annyira egymással volt elfoglalva, hogy Stefano Comini köszönte szépen, és mindkettejük mellett elment a Comtoyou Racing Audijával, átvéve a hatodik pozíciót.

Homola pedig megőrizte a hetedik helyet Van Lagennel szemben a leintésig, miközben a 17 éves Danny Kroes a 8. helyig kapitulált a SEAT-jával a 20. rajtkockából indulva, miután márkatársát, a norvég Stian Paulsent kiintették a versenyből fekete zászlóval a pályahatárok be nem tartása miatt. Ebből a büntetésből többek között a Comtoyou másik versenyzője, Fréderic Vervisch is profitált: az utolsó helyről a 10.-ig zárkózott fel, egy pontot elcsípve.

A Honda számára összességében is katasztrofálisan alakult ez a verseny, miután az összes Civic problémába ütközött: Jens Reno Møller és Roberto Colciago defektet kaptak, míg a TCR-újonc Aurélien Panis alatt az utolsó körben füstölt el az autó, a 11. helyről.

A futamon Gianni Morbidelli rajt-cél sikert aratott úgy, hogy utoljára a tavaly, az estorili első versenyen tudott győzedelmeskedni. A WestCoast Racing olasz versenyzője mögött három brit pilóta, Daniel Lloyd, Rob Huff és James Nash ért célba, a csapattársát, Giacomo Altoét megelőzve. A bajnoki pontverseny első öt helyezettje közül csupán Comini tudott pontokat szerezni a 6. helyével, a svájci mögött még Homola, Van Lagen, Kroes és Vervisch zártak a TOP-10-ben. Ficza Ferenc a Zengő Motorsport KIA-jával a 12. helyen látta meg a kockás zászlót.

Tassi Attilát végül kizárták a versenyből, amiért annak a kései szakaszában úgy tért vissza a pályára, hogy korábban a sóderágyból csak külső beavatkozással tudott visszatérni, de ennek ellenére továbbra is vezeti a bajnokságot csapattársa, Colciago előtt, 6 ponttal.

A második futam magyar idő szerint 14:35-kor fog kezdődni, az eseményt a Sport 1 élőben fogja közvetíteni. Az első sorból pedig Homola és Vernay fognak indulni.

Az első futam végeredménye:

tcr_oschersleben_elso_futam.jpg

Az első futam itt nézhető vissza:

2017 Oschersleben, TCR Round 13

Watch the live streaming of Round 13 from Oschersleben

Fotó: TCR Media

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9612650603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása