F1 - BOTTAS NYERTE AZ UNALMAS OSZTRÁK VERSENYT VETTEL ÉS RICCIARDO ELŐTT!
Forma-1 2017: Osztrák Nagydíj, Futam

valtteri_bottas_f1_grand_prix_austria_ubyckkoyikzx.jpg

A Mercedes finnje minden idők egyik legprecízebb rajtját produkálva, Vettelt és Ricciardót megelőzve húzta be pályafutása második győzelmét, Hamilton a negyedik lett. 

Délután 14 órakor vette kezdetét az idei kilencedik Forma-1-es futam, az Osztrák Nagydíj, amelynek a mercedeses Valtteri Bottas vághatott neki az élről. A finn tökéletesen kapta el a rajtot, hasonlóan a mellőle rajtoló Vettelhez, azonban Max Verstappen nagyon csúnyán beragadt, majd az 1-es kanyarban Kvyat elindított egy dominót, aminek következtében Alonso és Verstappen is megforogtak - utóbbi két versenyző ki is esett a versenyből, az orosznak pedig kétszer is ki kellett hajtania a depóba: először egy extra szervizelés miatt, majd a baleset okozásáért kirótt áthajtásos büntetés letöltésének céljából.

F1

Drama already at the #AustrianGP... and you can follow it all with live timings and commentary with F1 Access. Registration is free >> http://f1.com/AUT-Live

Az első körben zajlott a helyezkedés, amelynek során Ricciardo és Grosjean is befért az 5. helyre visszaeső Räikkönen elé, míg Lewis Hamilton csak a két Force India közé tudott beékelődni, a 7. helyre. A 3. körben aztán Grosjeannal szemben visszaszerezte a pozíciót Räikkönen a 4-es kanyarban, a hatodikban meg Hamilton utasította maga mögé Pérezt a 3-as kanyarban. Két körrel később aztán még egy pozíciót nyert a háromszoros világbajnok: a 4-es kanyarban körbeautózta a francia Grosjeant.

A bokszkiállások sorozatát Nico Hülkenberg kezdte meg a 16. körben: a német Renault-pilóta a szuperlágy gumikat cserélte le lágy papucsokra, de többen is elkezdtek a gumik tapadására és hólyagosodására panaszkodni.

Az elkövetkezendő körökbe Räikkönen és Hamilton csatájára kísérhettük figyelemmel, ám a brit nem igazán tudta megingatni a 2007-es világbajnokot, aki stabilan védekezett.

A következő említésre méltó eseményre a 31. körig kellett várnunk, amikor a 11. helyen haladó Kevin Magnussen alatt váratlanul, váltóhiba miatt lassult le a Haas-Ferrari, ami miatt a dán a depóban fejezte be a versenyt, pedig kilátásban volt a számára egy pontszerzést. Csak hát, szerencse szempontjából ez nem Magnussen víkendje volt, ahogyan azt láthattuk az időmérőn, amikor a bal hátsó futómű adta meg magát.

A 32. körben pedig Hamilton kijött kerékcserére, a Mercedes szerelői a szuperlágyak helyére ultralágy gumikat raktak fel. Két körrel később aztán az első etapban az ultralágy gumikat használó élversenyzők is elkezdtek kicsordogálni a depóba. Bottas viszont csak a 41. körben jött be a pitbe, a 44. körben utána vissza is vette az első helyet ferraris honfitársától, Kimi Räikkönentől, aki csak egy körrel később látogatott ki a garázsba gumifrissítésre.

A 46. körben újabb névvel bővült a kiesők listájára: Carlos Sainznak kellett kiállnia műszaki hiba miatt. Mindeközben Stoffel Vandoorne kapott egy áthajtásos büntetést a kék zászló figyelmen kívül hagyásáért.

Legközelebb az utolsó körök hoztak némi izgalmat, amikor az 1. helyért Vettel utolérte Bottast, a harmadikért pedig Hamilton Ricciardót, de végül nem változtak a pozíciók.

f1_grand_prix_of_austria_cg6shgltpu2x.jpg

Valtteri Bottas az Orosz Nagydíj után megnyerte az Osztrák Nagydíjat is, megszerezve pályafutása második Forma-1-es győzelmét, mögötte Sebastian Vettel lett a második Ferrarival, megelőzve a Red Bull ausztrálját, Daniel Ricciardót, valamint a Mercedes másik pilótáját, Lewis Hamiltont - így a bajnokság élén a németek négyszeres világbajnoka 6 ponttal növelte az előnyét, ennek köszönhetően meg már 20 ponttal előzi meg a brit riválisát, és 35-tel Bottast.

Kimi Räikkönen a másik Ferrarival csak az ötödik lett, az idei legjobb eredményét megszerző, haasos Romain Grosjean előtt. A hetedik helyen már körhátrányban intették le a force indiás Sergio Pérez, aki mögött csapattársa, Esteban Ocon, valamint a rajtrács kilencedik sorából felzárkózó Williams-pilóták, Felipe Massa és Lance Stroll tették teljessé a TOP-10 sorrendjét.

A pontszerzőkön kívül még Palmer, Vandoorne, Hülkenberg, Wehrlein és Ericsson tudták befejezni a 71 körös versenyt.

A jövő hétvégén, Silverstone-ban kerül sor a folytatásra.

Az Osztrák Nagydíj végeredménye:

des-7idxsampnm0.jpg

Fotó: Zimbio

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9112650661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása