GP3 - KIBÉRELTE AZ ELSŐ SORT AZ ART GRAND PRIX A SPIELBERGI IDŐMÉRŐN
GP3 2017: Spielberg, Időmérő edzés

 img_3635.jpg

A Mercedes protezsáltja szerezte meg a pole pozíciót a Red Bull Ringen, a bajnokságot vezető Fukuzumi pedig csak a tizedik lett.

George Russell, az ART Grand Prix fiatal britje bizonyult a leggyorsabb az osztrák versenyhétvége kvalifikációján: a Mercedes által protezsált versenyző 1:19.114-es körrel zárt az élen, pályafutása első pole pozícióját megszerezve a GP3-ban, ám csak 0.072 másodperccel előzte meg csapattársát, Jack Aitkent.

A bajnoki pontállás első öt helyezettjéből a Trident franciája, Dorian Boccolacci tudta csak beverekedni magát a TOP-3-ba, megelőzve az Arden International két versenyzőjét, Leonardo Pulcinit és a korábbi Forma-1-es pilóta, Giedo van der Garde által menedzselt Steijn Schothorstöt megelőzve.

img_3573_1.jpg

Őket a Trident további két pilótája, Giuliano Alesi és Ryan Tveter követte a 6-7. pozícióban. A TOP-10-be még az ART Grand Prix részéről Anthoine Hubert és a bajnokságot vezető Nirei Fukuzumi, illetve a közéjük beékelődő finn Arden-versenyző, Niko Kari zárt.

A bajnoki tabella frontjába tartozó Jenzer-pilóták nem zárták túlságosan acélos eredménnyel az időmérőt: az Alessio Lorandi - Arjun Maini páros csak a hatodik sort tudta megszerezni.

A Haas Forma-1-es csapatának fejlesztőversenyzője, a DAMS színeiben versenyző Santino Ferrucci számára ismételten nem jött ki a lépés, csak a 17. lett, megelőzve a szabadedzés-győztes Marcos Siebertet, aki a Campos Racing gépével csak a 18. helyre tudott kvalifikálni.

Szombaton 17:10-kor kerül majd megrendezésre az első verseny, amely 24 körös lesz.

Az időmérő edzés végeredménye:

demsge_xkaeldqt.jpg

Fotó: Landek Norbert

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3612648795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása