F1 - KETTŐBŐL KETTŐ HAMILTONNAK A RED BULL RINGEN
Forma-1 2017: Osztrák Nagydíj, 2. szabadedzés

lewis_hamilton_f1_grand_prix_austria_practice_oq2xy8ekpvsx.jpg

Lewis Hamilton nagyon elkapta a ritmust Spielbergben: megnyerte a második szabadedzést is, és újabb körrekordot ment a Mercedesszel!

Átmentette az első szabadedzésen mutatott jó formáját a Mercedes háromszoros világbajnoka, Lewis Hamilton, ugyanis a második tréninget is behúzta Spielbergben, ráadásul az FP1-en felállított abszolút pályacsúcsát is megdöntötte, 1:05.483-mal. S ezúttal nem egy Red Bull, hanem egy Ferrari ért oda a brit pilóta mögé: Sebastian Vettel lett a második a Ferrarival, a lemaradása pedig másfél tizednél is kevesebb volt.

Valtteri Bottas a második Mercedesszel ismét a harmadik lett, megelőzve a Verstappen - Ricciardo felállásban záró Red Bullokat, valamint a másik Ferrarival továbbra is gyengébb teljesítményt nyújtó Kimi Räikkönent. A szabadedzés meglepetései Kevin Magnussen és Fernando Alonso voltak, akik a Haas-Ferrarival, illetve a McLaren-Hondával a 7-8. helyre értek oda. Nico Hülkenberg (Renault), valamint a Haas másik pilótája, a francia Romain Grosjean tette teljessé a legjobb tíz sorrendjét.

Ismert formájukhoz képest meglehetősen gyengén muzsikáltak a Force Indiák, a Williamsek és a Toro Rossók - a három istálló autói ennek megfelelően a TOP-10-en kívül zártak, a sort pedig szokás szerint a Sauber zárta.

Továbbra is eléggé sokat hibáztak a versenyzők: Räikkönen, Grosjean, Alonso és Ericsson is elhagyta a pályát, utóbbi kétszer is, továbbá Carlos Sainznak volt néhány melegebb másodperce az utolsó kanyarban.

Küzdelmes délutánon vannak túl a Toro Rosso versenyzői - Sainznak volt egy komolyabb megcsúszása, Kvyat autóján pedig kigyulladt az elektronikus fékrendszer. (Fotó: Formula 1 / Twitter)

Ezúttal technikai viszontagságokból is volt jó néhány. Az edzés elején Jolyon Palmer, valamint Fernando Alonso töltött nagyon sok időt a garázsban szezonprobléma, illetve a padlólemez megsérülése miatt. Később Daniil Kvyat autóján gyulladtak ki a hátsó fékek, majd Hamilton Mercedesével is történt valami - a sajtóhírek szerint a brit autójában gyújtógyertyát kellett cserélni.

A Forma-1-esek legközelebb már csak szombat délelőtt, 11 órakor gördülnek pályára.

A második szabadedzés végeredménye:

deitxmlxkaew2kf.jpg

Fotó: Zimbio

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1312647663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása