F1 - AGRESSZÍV TAKTIKÁN LESZ A FERRARI SILVERSTONE-BAN
Forma-1 2017: Brit Nagydíj, Gumiválasztások

sebastian_vettel_european_f1_grand_prix_practice_zontk93pbi0x.jpg

A Ferrari elsősorban a szuperlágy gumikra fog támaszkodni a Brit Nagydíj hétvégéjén, de a McLaren-Honda e tekintetben felül tudta licitálni a vörösöket.

Kedden a Forma-1-es csapatok kizárólagos gumipartnere, a Pirelli közzétette a Brit Nagydíjra érvényes gumiválasztásokat, amelyekből kiderült, hogy a Ferrari egy igencsak agresszív gumitaktikát fog követni a gumikat előszeretettel zabáló silverstone-i pályán. Az olasz istálló ugyanis mindkét versenyzőjének (Sebastian Vettel, Kimi Räikkönen) kilenc-kilenc szettet igényel a szuperlágy abroncsokból. Mindeközben a rivális Mercedes istálló pilótái, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas csupán hat-hat garnitúrát oszthatnak be a legpuhábbik keverékből.

Az élversenyzők közül mindenki egy szettnyi közepes gumiból gazdálkodhat, kivéve Valtteri Bottas, aki a Force India versenyzőivel, Sergio Pérezzel és Esteban Oconnal, valamint a haasos Romain Grosjeannal egyetemben két garnitúrát kért.

A másik végletet pedig azon versenyzők képviselik, akik 10 szett szuperlágy gumiból kívánnak majd gazdálkodni a brit hétvége során. Ebbe a csoportba tartoznak a McLaren-Honda pilótái, Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne, illetve a Toro Rosso orosz versenyzője, Daniil Kvyat.

Íme a csapatok gumiválasztásai a Brit Nagydíjra: 

15459_gb-selected-sets-per-driver-en.jpg

Fotó: Zimbio | Grafika: Pirelli

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7212643101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása