F1 - MICSODA?! ALONSO 2009-BEN AKÁR A BRAWN GP PILÓTÁJA IS LEHETETT VOLNA!

f1-fansite_com_hd_wallpaper_2009_uae_f1_gp_04_1.jpg

Érdekes dologról rántotta le a leplet Nick Fry, Ross Brawn egykori Forma-1-es csapatának szakembere.

fernando_alonso_canadian_f1_grand_prix_fwrj-ec5an5x.jpgŐszintén szólva még mi magunk is meglepődtünk a hír hallatán, miszerint Fernando Alonso, a spanyolok kétszeres Forma-1-es világbajnoka 2009-ben akár a Brawn GP pilótája is lehetett volna, ám ő visszautasította ezt az ajánlatot, és maradt a Renault-nál, ahová 2008-ban, egy évnyi viharos McLaren-kaland után tért vissza. A Renault után pedig a Ferrarihoz igazolt 2010-re, ahonnan 2014 végén a finoman szólva nem túl acélos McLaren-Hondához távozott. A harmadik világbajnoki cím pedig 2006 vége óta várat magára.

"Fernando Alonsónak Nick Fry és Ross Brawn csapatánál kellett volna versenyeznie 2009-ben. Amennyiben így tett volna, mára jó eséllyel legalább négy világbajnoki címnél tartana. Fernandót az elveszett tehetségek egyikének mondhatjuk. Amennyiben jobb döntéseket hozott volna, sokkal többre is vihette volna." - idézte az f1today.net oldala Fry-t.

Lehet, hogy élete egyik legnagyobb hibáját követte el Alonso? Hiszen, ha a Brawn után maradt volna a Mercedesnél, akkor még több világbajnoki címért és futamgyőzelemért harcolhatott volna. Persze, ki gondolta volna, hogy 2009-ben a Brawn agyon fogja verni a mezőnyt a semmiből, s aztán 2014-től több éven át, immár a Mercedes égisze alatt dominálnak majd.

Fotó: f1-fansite.com, Zimbio

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1812608131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása