F1 - NINCS A RENAULT 2018-AS LISTÁJÁN ROBERT KUBICA

A Renault továbbra is állítja, hogy Robert Kubica nem fog visszatérni velük 2018-ban. Mi történik vajon a háttérben?

2011. február 3-án még egy Forma-1-es autóval a leggyorsabb tudott lenni a teszten, majd három nappal később majdnem életét vesztette egy súlyos ralibalesetben a most 32 éves Robert Kubica.

Sokáig élt a remény, hogy hamar felépülhet, és visszatérhet a száguldó cirkuszba, majd egy idő után ezek a gondolatok elhalkultak és már senki sem hitt igazán abban, hogy a lengyel újra fog F1-es autót vezetni, talán már ő sem.

Ismerjük Kubica mentalitását. Egy olyan versenyzőről van szó, aki sosem adja fel a harcot, még akkor sem, ha a lehetetlenről van szó. Ő megcsinálta a lehetetlen. Úgy érzi képes a visszatérésre. Edzett, tesztelt GP3-as és Formula-E-s, valamint LMP1-es és LMP2-es autót is, mielőtt a Renault Sport F1 csapata 2017 júniusában tesztlehetőséget adott neki.

A teszten 115 kört ment. Szimuláltak versenyt, időmérőt, hosszú és rövid etapot, mindent. A legnagyobb csoda ebben, hogy versenyképes tudott lenni, és nem hivatalos információk szerint még a csapat tesztversenyzőjénél, az orosz Sergey Sirotkinnál is gyorsabb tudott lenni.

Most, néhány hét elteltével mindenki azon izgul, hogy mi lesz a folytatás, azonban a Renault továbbra is állítja, hogy Kubica nem szerepel a 2018-as versenyzői listán - erősítette meg a francia gyártó a motorsport.com-nak.

Személyes véleményem szerint Kubica előtt még bőven állna néhány év, hiszen 32 évesen a top pilóták épp pályafutásuk csúcsán járnak, Kubicát pedig bátran ezen versenyzők közé sorolhatjuk. További tesztekre lenne szükség, ahol vezethetné az idei autót is, továbbá néhány szabadedzésre beülhetne.

Valljuk be őszintén, Emberek! A Renault nem játszhatja ezt örökké, hogy az egyik versenyző pokoli gyors, szépet megy az időmérőn és a futamon is, a másik pedig átlagban kikap egy másodperccel - persze, Palmer versenyzői kvalitásait sem akarjuk alábecsülni, hiszen mégiscsak egy GP2-es bajnokról beszélünk, csak a Forma-1-es kaland eddig finoman szólva nem jött össze a brit versenyző számára. Nem vesztenének semmit sem Kubicával. Sőt!

Fotó: F1Fanatic

Lombárszki Csaba

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5912606537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása