TCR - AZT A MINDENIT: ÖT AUTÓT INDÍT A ZENGŐ MOTORSPORT A HUNGARORINGEN!

2017-2017_salzburgring_saturday---55_ferenc_ficza_49.jpg

Zengő Zoltán ismét meglepte a nagyérdeműt: öt autót állít csatasorba a hungaroringi TCR-hétvégén!

Szerdán este megerősítésre került, hogy a Zengő Zoltán nevével fémjelzett, 1996-ban alapított magyar istálló nem kevesebb, mint öt autóval képviselteti magát a TCR magyarországi versenyén! (Zengő Zoli ismét egy óriási csodát vitt véghez! Le a kalappal!)

Az öt autóból az egyik a régóta várva várt, a STARD által épített KIA cee'd TCR lesz, amelyet az alakulat ex-WTCC-s versenyzője, a 21 éves Ficza Ferenc fog vezetni, a korábbi terveknek megfelelően. Ficza az év eddigi szakaszában SEAT Leónnal versenyzett, a zengős csapat vagy az osztrák Zele Racing színeiben. Legjobb eredménye pedig egy 2. hely Grúziából.

Emellett azonban négy SEAT is ott lesz a rajtrácson a Zengő indíttatásában, amelyeket Nagy Dániel, György Anett, Mór Csaba, valamint Tóth Csaba fognak vezetni.

Nagy Dani és György Anett nevét biztosan ismerik már a magyar autósport rajongói, hiszen előbbi a Zengő-csapat WTCC-s, utóbbi pedig az ETCC-s versenyzője. Nem mellesleg Nagy számára a TCR sem ismeretlen, hiszen 2015-ben, a Red Bull Ringen már rajthoz állt jelenlegi munkaadójának színeiben, s az időmérőn egy nem kicsi bravúrral a 3. lett. Mór a GT4 European Cup Northern Series-ben megy egy McLaren 570S-sel, míg Tóth az Országos Bajnokság mezőnyét erősíti egy zengős SEAT-tal.

Ezzel a bejelentéssel pedig egyértelművé vált, hogy a mostani hétvégén összesen 9, azaz kilenc magyar versenyzőnek, és összesen 10 magyar érdekeltségű autónak szoríthatunk. A M1RA három Hondával áll rajthoz, amelyet a csapat állandó versenyzői, Tassi Attila és az olasz Roberto Colciago, valamint vendégversenyzőként a részvételét szintén a mai este folyamán megerősítő Michelisz Norbert fog vezetni. A Team Unicorse Jedlóczky L. Márknak biztosít lehetőséget egy Alfa Romeóban, az LP Winner Motorsport meg Bernula Istvánnak egy KIA cee'd-ben, s ugyebár ott van az öt zengős verda.

Fotó: TCR Media

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6812593783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása