F1 - ALONSO JÖVŐRE MINDENKÉPPEN GYŐZTES AUTÓVAL SZERETNE VERSENYEZNI

daruxfduwaatjq1.jpg

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso szerződése a McLarennél az idei év végeztével lejár, s miközben pályafutása első Indianapolis 500-asára készül, arról nyilatkozott, hogy a 2018-as év kapcsán a győzelemképes autó fogja élvezni a prioritást.

Az elmúlt évek folyamán jócskán bebizonyosodott az, hogy Fernando Alonso, a spanyolok kétszeres világbajnoka anno, 2014 végén nem éppen élete legjobb döntését hozta azzal, hogy a McLaren-Hondához igazolt. Azóta ugyanis noha a tehetsége továbbra is kiemelkedő, az autó lassúsága és megbízhatatlansága erősen gátakat szab neki - erre bizonyítékul szolgál az, hogy 2015 elejétől számítva a legjobb eredményei közé három 5. helyet sorolhatunk. 

Emiatt pedig a sajtó szinte már hétről-hétre előkapja a témát, hogy mi lesz Alonsóval, ha a 2017-es, tehát az idei év végén lejár a kontraktusa. Átigazol egy másik istállóhoz? Elhagyja a Forma-1-et? Másik versenysorozatot választ? Az Indy 500-as lehetőségért cserébe marad Wokingban? Ilyen és ehhez hasonló kérdések, illetve találgatások merülnek fel.

Viszont a választ még maga Fernando Alonso sem tudta: a tegnapi nap folyamán, Indianapolisban a RACER újságírójának azt nyilatkozta, hogy a nyár folyamán fog dönteni a jövőjéről, de a célja egyértelmű: győzelemre esélyes autót akar vezetni 2018-ban!

datocahxgaadsuw.jpg

"Meglátjuk, hogy mi lesz a legjobb opció számomra. Azt pedig már számtalan alkalommal elmondtam, hogy a képességeim a Forma-1-es autók vezetésében a legjobbak, szóval a száguldó cirkuszban szeretnék nyerni. Az év végén lejár a szerződésem a McLarennél, így 2018-ra szabad választási lehetőségem lesz. Azonban olyan téren biztosra akarok menni, hogy az autó, amit választok, a győzelemre esélyes legyen. Nálam most ez élvezi a prioritást." - kezdte nyilatkozatát 2005 és 2006 világbajnoka.

Ám Alonso számol a rosszabbik forgatókönyvvel is: "Amennyiben viszont ez nem lesz kivitelezhető, akkor majd meglátom, hogy mit tehetek, de bízom benne, hogy nem leszek ilyen helyzetben. Remélem, hogy győztes autóba ülhetek majd."

Ezután pedig felmerült a kérdés a RACER részéről, hogy akár még az is lehetséges, hogy Alonso nem megfelelő versenyzői ülés hiányában kihagyja a következő Forma-1-es szezont? Így felelt a kérdés a spanyol: "Erre egyelőre nem tudok válaszolni, a nyári szünet után fogom meghozni a döntést."

Azonban, ha jobban átgondoljuk a dolgokat, rájöhetünk arra, hogy 2018-ra egyik élistállónál (Mercedes, Ferrari, Red Bull) sincs igazán hely, még a Renault jöhetne esetleg szóba, ám a francia gyártó részéről éppen tegnap nyilatkozta azt a speciális tanácsadói posztot betöltő Alain Prost, hogy még az is előfordulhat, hogy Alonsónak két évet kéne várnia arra, hogy győztes autót kapjon, a spanyol miatt pedig nem állíthatnak fel a franciák a valóságtól elrugaszkodó, "hülye" célokat. 

Fotó: McLaren-Honda-Andretti 

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7712537641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása