F1 - A FERRARI TOVÁBBRA IS A MERCEDES ELŐTT VAN OROSZORSZÁGBAN
Forma-1 2017: Orosz Nagydíj, 3. szabadedzés

sebastian_vettel_f1_grand_prix_russia_qualifying_6d3ela_zj12x.jpg

Még egy nem tökéletes körrel is közel négy tizedes előny birtokában húzta be a harmadik szabadedzést a Ferrari bajnoki éllovas pilótája, Sebastian Vettel. Vajon a Mercedes ismét előhúz valamit az időmérőre, vagy a 2015-ös szingapúri viadal után először Ferrari-pole lesz a Forma-1-ben?

Nincs megállás Szocsiban, lebonyolították a harmadik szabadedzést is a Forma-1-ben, amelyet a második szabadedzést is az élen záró Sebastian Vettel húzott be a Ferrarival, annak ellenére, hogy az 1:34.001-es győztes idejében még hibát is vétett. Mögötte csapattársa, az első edzés első helyezettje, Kimi Räikkönen végzett: a finn pilóta 337 ezreddel kapott ki a négyszeres világbajnoktól.

A Mercedes pedig ismételten a Ferrari mögött végzett. Igaz, Valtteri Bottas hátránya az előtte végző honfitársához képest csak néhány század volt, de Lewis Hamilton már tőlük is nagyjából két tizeddel el volt maradva. A háromszoros világbajnok Mercedes-pilóta eddig nem igazán érzett rá erre a pályára, ismét több, rá nem jellemző hibát követett el.

A Red Bull meg lassacskán már a Williamsre kell, hogy figyeljen, ugyanis az ötödik pozícióban végző Max Verstappentől mindössze 19 ezreddel maradt el az utóbbi alakult brazilja, Felipe Massa. A másik RB13-assal Daniel Ricciardo csak a nyolcadik lett, miután az utolsó percekben menet közben kellett újraindítania az autót, annak leállása után.

Továbbra is felemás formát nyújt a Renault: Nico Hülkenberg ismét egy bizakodó 7. időt ment, azonban a brit csapattársa, Jolyon Palmer csak 4 (nem mért) kört tudott menni, ugyanis műszaki problémák miatt a csapat az időmérő előtti, gyors motorcsere mellett döntött. Palmer számára amúgy sem alakult eddig valami jól a víkend: a Renault-nál este se volt idő pihenni, ugyanis a karosszériát is ki kellett cserélni, amely valószínűleg még a melbourne-i kvalifikáción történt balesetben sérült meg.

Carlos Sainz a kilencedik lett a Toro Rossóval, míg a Brembo fékjeire visszaváltó Haas F1 Team autójával Kevin Magnussen zárta a legjobb tíz sorrendjét. Mindeközben az amerikai istálló másik pilótája, a hétvége eddigi szakaszában rendre szenvedő Romain Grosjean csak a 16. lett.

Viszont azt egyelőre képtelenség megjósolni, hogy az időmérőn a három élcsapat mellett még kik lesznek ott a Q3-ban, ugyanis a TOP-10-esek mögött még ott van a másik Williamsszel Lance Stroll, de a Toro Rosso hazai pályán menő versenyzőjével, az edzést a 13. pozícióban záró Daniil Kvyattal, és a Force Indiákkal is számolni kell, amelyek ezúttal Oconnal és Pérezzel a 12. és a 15. helyet kaparintották meg.

Egyelőre semmilyen biztató jel nincs a McLaren-Honda számára Oroszországban: Fernando Alonso csak a 14., Stoffel Vandoorne pedig a 17. lett, megelőzve a két Saubert.

Magyar idő szerint délután 14 órától megrendezik az Orosz Nagydíj időmérő edzését, amelynek a legnagyobb kérdése az lesz, hogy a Mercedes ismét elő tudja-e húzni az egészen elképesztő kvalifikációs formáját, vagy ezúttal a német konstruktőr nem talál fogást a Ferrarin, amely a 2015-ös Szingapúri Nagydíj óta először a pole pozícióba kerülhet?

A harmadik szabadedzés végeredménye:

c-kniuyxcaqinz0.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5112466725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása