F4 - NINCSENEK SZAVAK...
Borzalmas baleset történt a brit F4-ben, amputálni kellett a 17 éves versenyző lábait...

c9yxbokwaaakrek.jpg

Billy Monger május 5-én fogja betölteni a 18. életévét, ám a Brit Forma-4-es Bajnokság múlt heti, doningtoni hétvégén brutális balesetet szenvedett el, amelynek következtében amputálni kellett mindkét lábát térdtől lefelé...

Bizonyára sokan láthatták Olvasóink közül azt a videót, amely a múlt hétvégén terjedt el azután, hogy a brit Forma-4 doningtoni harmadik futamán egy brutális baleset történt: a mindössze 17 éves Billy Monger megállás nélkül csapódott bele a pálya szélén lassan döcögő, finn Patrik Pasma autójába, amelyet a brit körülbelül pillanatokkal az ütközés előtt vett észre.

Pasma szerencsére megúszta az incidenst komolyabb sérülés nélkül, ám Monger esetében már az is közel két órát vett igénybe, mire kiszabadították az autóból, majd a Queen's Medical Center kórházba szállították, ahol az orvosok minden tőlük telhetőt megtettek, de sajnálatos módon nem tudták megmenteni Monger lábait, így azokat térdtől lefelé amputálni kellett.

Csapata, a JHR Developments adománygyűjtésbe kezdett, amelynek célja az, hogy 260 ezer fontot, azaz valamivel kevesebb, mint 100 millió forintot össze tudjanak gyűjteni. Ezen sorok írásakor 99.700 fonton állt az adományozás.

Aki teheti, az feltétlenül adományozzon, amelyet az alábbi posztban található linken keresztül tud megtenni:

Mongernek ez volt a második szezonja a brit F4-ben, a két év alatt összesen öt alkalommal állhatott fel a dobogó második vagy harmadik fokára.

Tudjuk, hogy az autó- és motorsportok világa rendkívül veszélyes, de csapatunkat akkor is nagyon megrázta ez a baleset, így gondolataink most Billy Mongerrel és családjával vannak! Reméljük a legjobbakat!

FRISSÍTÉS: A nottinghami kórház jelentései szerint tovább súlyosbodott Monger állapota, ugyanis az amputációt követően mesterséges kómában van, s várhatóan napokon belül felébred. Stabil, de kritikus az állapota, azonban az életjelei fejlődést mutatnak!

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2112438289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása