F1 - BRÉKING: ALONSO KIHAGYJA A MONACÓI FUTAMOT, RAJTHOZ ÁLL AZ INDY 500-ON!!!

2017_australian_gp_friday_001.jpg

Megvan az idei év eddigi legnagyobb meglepetése: Fernando Alonso kihagyja a Monacói Nagydíjat, ugyanis az IndyCar történetének 101. Indianapolis 500-as versenyén fog részt venni, az Andretti Autosport ötödik, Honda-hajtású autójában.

Finoman szólva nagyszabású bejelentést tett Bahreinben a McLaren-Honda: hosszas egyeztetést követően a wokingi alakulat engedélyt adott arra Fernando Alonsónak, hogy a Monacói Nagydíjat kihagyva részt vegyen az IndyCar versenynaptárának legtradicionálisabb versenyén, az Indianapolis 500-at - az idei évben már a 101.-et fogják megrendezni, május 28-án.

2005 és 2006 világbajnoka, aki még manapság is a száguldó cirkusz mezőnyében az egyik legjobbnak számít, egy narancssárga, McLaren-Honda néven futó autóval fog részt venni az eseményen, amelyet az Andretti Autosport fog indítani.

Azonban az Indianapolis 500-as ugyanazon a hétvégén lesz megrendezve, mint a Monacói Nagydíj - ez pedig azt jelenti, hogy a spanyol Alonso zsinórban a harmadik évben hagy ki egy futamot. A McLaren azonban megerősítette, hogy az idei évben más Forma-1-es futamot nem fog kihagyni.

2017_australian_gp_friday_073.jpg

Természetesen az élete első IndyCar-bevetésére készülő Alonso izgatottan beszélt a lehetőségről: "Eszméletlenül izgatott vagyok amiatt, hogy az idei évben indulni fogok az Indy 500-as versenyen a McLarennel, a Hondával és az Andretti Autosporttal.

Az év autósport-eseményei közül az Indy 500 az egyik leghíresebb, a Le Mans-i 24 órás és a Monacói Nagydíj mellett. Így természetesen sajnálom, hogy idén nem állok rajthoz Monacóban. Azonban 2017-ben egyedül ezt a Forma-1-es futamot fogom kihagyni, és június elején, Kanadában már újra a McLaren MCL32-es volánja mögött leszek.

Korábban sohasem versenyeztem IndyCar-autóval, és oválpályán sem mentem még, de magabiztos vagyok annak kapcsán, hogy hamar hozzá fogok szokni. Sokszor néztem már IndyCar-futamot a tévében és online, és egyértelmű, hogy egy ilyen verseny komoly precizitást igényel, ugyanis 220 mérföld/órás (354 kilométer/órás) tempónál kell nagyon közel haladnunk a többi autóhoz."

2017_chinese_gp_raceday_146.jpg

A McLaren közleményéből kiderül, hogy Alonso a barcelonai hétvége után Indianapolisba repül, ugyanis május 15-től megkezdi a teszteket az Andretti Autosporttal.

A wokingi istálló egyelőre nem jelentette be, hogy Monte Carlo utcáin ki fogja helyettesíteni Alonsót, de legesélyesebbnek a csapat harmadik számú pilótája, a 2009-es világbajnok Jenson Button számít.

FRISSÍTÉS: Az IndyCar hivatalos oldaláról megtudtuk, hogy Alonso rajtszáma a 29-es lesz.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3912419333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jobbal 2017.04.13. 09:07:27

Mikor lesz és ki közvetíti?

Kováts Olivér/KO · http://brakingnewsmotorsport.blog.hu 2017.04.13. 21:14:22

@jobbal:

Kedves jobbal!

A május 28-i hétvégén lesz, és a DIGI Sport fogja közvetíteni. De amennyiben figyelemmel kíséred az oldal Facebook-oldalát az elkövetkezendő hetekben, biztosan találkozni fogsz az indianapolisi menetrenddel.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása