WTCC - GUERRIERI NYERTE AZ ÉV ELSŐ FUTAMÁT; MICHELISZ AZ 5. LETT, NAGY DANI KIESETT
WTCC 2017: Marokkó, Nyitófutam

c8-7rigxoaappsy.jpg

Esteban Guerrieri, a Campos Racing argentin pilótája szinte újoncként nyerte meg a 2017-es WTCC-szezonnyitót. Michelisz egy 5. hellyel kezdte a szezont, Nagy Dani egy baleset után pedig kieséssel. 

Magyar idő szerint néhány perccel 17:30 után elrajtolt a Túraautó Világbajnokság (WTCC) 2017-es szezonja a marokkói nyitóversennyel. A fordított rajtrácsnak köszönhetően a ROAL Motorsport versenyzője, Tom Coronel indulhatott a pole-ból, a holland pedig jól is kapta el az indulást pillanatát a mellőle induló márkatárssal, Esteban Guerrierivel egyetemben. Azonban a Citroenek szörnyen rajtoltak, a háttérben pedig volt egy kisebb kalamajka: összeütközött John Filippi és Yann Ehrlacher, majd Rob Huff kiforgatta Michigamit, aki a gyári Hondával a két francia vetélytárshoz hasonlóan kiesett. Az incidensek miatt több körön a biztonsági autó mögött vonatozott a mezőny.

Michelisz Norbi feljött a hatodik helyre a rajt után, Nagy Dani pedig a nyolcadikra, ám a magyar pilótát, és a mögötte haladókat megtréfálta az, hogy előlük Rob Huff szervóhiba miatt kiállt a depóba, és a versenyből, s miután az előző körökben a biztonsági autó is a bokszon keresztül jött a mezőnnyel, újra keresztülhajtottak a bokszutcán. Ezzel pedig közel 10 másodpercet buktak az érintett versenyzők.

A zöld zászlós jelzést követően a vonatozásé lett a főszerep, ugyanis a fékgondokkal küszködő Coronel alaposan föltartotta a mögötte autózó Guerrierit, Björköt, Bennanit, Catsburgot, Micheliszt és Monteirót. Nagy Dani pedig a Zengő-Hondával szép lassan faragta a hátrányát.

Viszont a 12. körben változás történt az élen: Coronel elfékezte magát az egyik kanyarban, és Guerrieri tört az élre. A ROAL hollandja meg kapásból bukott öt pozíciót.

Az utolsó körökben aztán Coronel feltartotta Nagy Daniékat, majd Chilton fogta magát, és mindkettőt megelőzte. Az utolsó előtti körben pedig sajnálatos módon Dani eltalálta a falat, és pontszerző helyről esett ki.

Esteban Guerrieri meg behúzta pályafutása harmadik versenyét, az első helyre behozva a Campos Racing Chevrolet-jét. Mögötte Thed Björk lett a második a Volvóval, megelőzve a helyi hőst, a Sebastien Loeb Racing színeiben versenyző Mehdi Bennanit, aki hazai közönsége előtt először állhatott fel a dobogóra.

Catsburg élete első volvós versenyét a negyedik helyen fejezte be, megelőzve a pályán maradt gyári hondásokat, Michelisz Norbit és Tiago Monteirót, Tom Chilon behozta a másik pályán maradt SLR-Citroent a hetedik helyre, aki mögött a fékhibás Coronel zárt. Az utolsó két pontszerző és egyben célba érő versenyző Nestór Girolami és a Zengő Motorsport új igazolása, Aurélien Panis voltak. Utóbbi debütáló versenyét pontszerzéssel zárta, igaz, ehhez kellett kicsit a csapattárs balszerencséje is...

A második futamot magyar idő szerint 18:45-től rendezik meg.

Az első futam végeredménye:

wtcc_r1_1.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4812412655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása