F1 - ILYENEK LEHETNEK A MOTOROK 2021-TŐL

2017_australian_gp_saturday_065.jpg

Pénteken Párizsban ülésezett a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), ahol a résztvevők kijelölték azon fő csapásvonalakat, amelyek alapján 2021-tól egy olcsóbb és hangosabb motorformula jelenne meg a sportágban. 

A szövetség elnöke, Jean Todt ezen a bizonyos pénteki ülésen, Párizsban találkozott a Forma-1-es manufaktúrákkal, illetve azon gyártók képviselőivel, amelyek kapcsán felmerült egy későbbi csatlakozás lehetősége - ilyen például a Volkswagen Csoport.

A megbeszélés fő tematikája pedig a 2021-es motorok voltak, amelyek a mostani, sokak által kritizált V6-os erőforrások helyébe léphetnének, igaz, a motorsport.com szerint az a verzió sok technológiai elemet átvenne elődjétől. Azonban a paraméterek pontos meghatározására még várni kell.

Viszont annyi már biztos, hogy a jövőbeli cél az, hogy egy olyan motorformulát fejlesszenek ki, amely nagyobb teljesítménnyel és zajjal jár, ugyanakkor olcsóbb és egyszerűbb is a jelenleginél, amely 2014 óta van érvényben a száguldó cirkuszban. Továbbá, lehetővé kell tenni, hogy a pilóták folyamatosan keményen taposhassák a gázpedált. Mindemellett az is fontos szempont, hogy a sportágban kifejlesztett technológia a későbbiek folyamán a közúti közlekedésben is alkalmazható legyen.

Jonathan Noble, a motorsport.com írója azt is megemlíti a cikkében, hogy jó eséllyel kicsit a háttérbe fognak szorulni a szabályok környezetbarát célzatú pontjai. Ilyen például a futamonkénti 105 kilogrammos üzemanyaglimit. 

Todt pedig a következőket nyilatkozta a szaklap számára az ülést követően: "Rendkívül elégedett vagyok a közös erővel kijelölt iránnyal, az pedig plusz öröm, hogy a sportág olyannyira sok részvényese is egyetértett ezekben a fontos technikai kérdésekben, amelyek hatással vannak a Forma-1 jövőjére. Természetesen még le kell ülnünk tárgyalni, és ki kell dolgoznunk a pontos részleteket a 2021-es erőforrások kapcsán. Viszont az első lépést már megtettük, az irány pedig jó - ez pedig a legjobb lehet a sportág jövőjének."

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3212394477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása