TCR - A ZENGŐ MOTORSPORT KÉT KIA-T INDÍT A 2017-ES TCR-SZEZONBAN!

83c00ad9c888b53c07c9043d4d1ea2da.jpg

A csütörtöki nap folyamán a TCR International Series szervezői publikálták a 2017. évi hivatalos nevezési listát, amelyen magyar indulóként nem csak Michelisz Norbert csapata, a M1RA van ott, hanem nem kis meglepetésre a Zengő Motorsport is, amely két KIA cee'd TCR-t fog csatasorba állítani, de logisztikai viszontagságok miatt csak a spái fordulótól.

Sokáig eléggé csendes volt a TCR világa, az éledezés folyamata igazán az utóbbi 1-2 hétben indult meg, annak dacára, hogy jövő héten Grúziában már rajtol az idei szezon. A csütörtöki nap folyamán pedig közzétették az idei indulók listáját, amelyen óriási az utolsó percben, meglepetésszerűen nevezők száma.

Ennek ékes példája a bajnokság kétszeres győztese, Stefano Comini, akinek kapcsán csak szerdán erősítették meg, hogy ott lesz rajtrácson, mégpedig a nemzetközi mezőnyben egyedüliként Audikat indító Comtoyou Racing színeiben. A második autó kapcsán, amelyet az európai fordulókon fognak csatasorba állítani, nem jelentették be a versenyzőt még.

Jean-Karl Vernay, Comini tavalyi csapattársa maradt a Leopard Racing Team WRT-nél, miután folytatja a partneri együttműködését a Leopard Natural céggel. A csapat az idei évben is két Volkswagent indít, de a másik versenyző megnevezése még várat magára.

A mezőny egyik magyar alakulata, a M1RA két Honda Civic TCR-rel fog beleugrani a mélyvízbe. Michelisz Norbiék egyik versenyzője az óriási tapasztalattal rendelkező Roberto Colciago lesz, aki korábban a Svéd Túraautó Bajnokságban (STCC) és az olaszországi TCR-bajnokságban is bajnok lett, a másik pedig a 17 éves magyar ifjonc, Tassi Attila lesz, aki tavaly már indult a szériában, sőt, az oroszországi második futamon a dobogóra is felállhatott.

A három SEAT Leónt felvonultató Craft-Bamboo Racing az idei évre leváltotta az orosz Sergey Afanasyevet a WTCC-t korábban megjárt francia Hugo Valentére, aki a két szintén ex-WTCC-s kollégájával, a brit James Nash-sel és a spanyol Pepe Oriolával a mezőny egyik legerősebb felállását alkothatják.

A WestCoast Racing az idei esztendőben pedig már Volkswagenekkel fog indulni, Gianni Morbidellivel és az újdonsült Giacomo Altoéval a volánnál.

És akkor az év egyik last-minute meglepetésbejelentése: visszatér a Zengő Motorsport a TCR-be azok után, hogy 2015-ben néhány futam erejéig belekóstolt a szériába. A csapat kettő darab, a STARD által épített KIA cee'd TCR-rel fog rajthoz állni, amelyek közül az egyiket a gárda tavalyi WTCC-pilótája, Ficza Ferenc fog vezetni, a másik névre, amelyet a #75-ös rajtszámot fogja használni, még nem derült fény. Viszont a Zengő az idei szezont csak Spában kezdheti majd meg, mivel annyira későn véglegesítette az indulását, hogy lemaradt a Grúziába tartó hajóról. Hasonlóképpen járt a Comtoyou Racing, a Leopard Racing és az Icarus Motorsports egyik autója is.

2017int_photo_news_045_d88bce0c2c0ec20d11315b17613059dd.jpg

A belga DG Sport Compétition is megerősítette a versenyzőiket, Pierre-Yves Corthals (a TCR Benelux tavalyi második helyezettje) és Mato Homola személyében, akik Opel Astrákkal fognak majd harcba szállni.

A Romeo Ferraris támogatását élvező GE-Force két Alfa Romeo Giulietta-val lesz ott a mezőnyben, Davit Kajaia-val és Dusan Borkoviccsal.

A mezőnyben három egyautós nevező is van: a dán Jens Reno Møller Hondával, Stian Paulsen SEAT-tal, Milovan Vesnic pedig Audival fog indulni, a szezon európai fordulóin.

Ezen autókon kívül még további három SEAT León TCR-t láthatunk majd a pályán. Az Icarus Motorsports egyik versenyzője az amerikai Duncan Ende lesz, akinek a spái hétvégétől kezdve lesz egy csapattársa. A Zele Racing pedig minden verseny más vendégpilótával fog indulni.

Számos csapat hiányozni fog az idei rajtrácsról. A legfeltűnőbb a tavalyi év folyamán Volkswagenekkel induló Engstler Motorsport hiánya, amely az idei évben a TCR német, ázsiai és közel-keleti szériáiban fog indulni. A magyar B3 Racing pedig leengedte a rolókat, amelynek a csapatmenedzsere, Bári Dávid Michelisz Norberttel karöltve felállította a M1RA-t. A 2016-os esztendőben Opelokat és Hondákat indító Target Competition az idei évre nem nevezett, ugyanis a TCR német bajnokságára fogja helyezni a fókuszt, és az abban indított hatautós felállására.

A Top Run Motorsport sem lesz ott az idei mezőnyben, amely egyben egy márka, a Subaru veszteségét is jelenti, de mindennek ellenére hét márka képviselteti magát: a SEAT, a Volkseagen, a Honda, az Audi, a KIA, az Alfa Romeo és az Opel. Közülük pedig SEAT-ból fogunk látni a legtöbbet, szám szerint hetet.

Azonban a 2018-as szezon kapcsán várható a Peugeot és a Hyundai nevezése.

Így fest a TCR 2017-es mezőnye:

Rajtszám – Versenyző – Nemzetiség – Csapat – Autó
1 – Stefano Comini – SUI – Comtoyou Racing – Audi RS 3 LMS
2 – Jean-Karl Vernay – FRA – Leopard Racing Team WRT – Volkswagen Golf GTI TCR
3 – TBA – TBA – Leopard Racing Team WRT – Volkswagen Golf GTI TCR
5 – Roberto Colciago – ITA – M1RA – Honda Civic TCR
6 – TBA – TBA – Comtoyou Racing – Audi RS 3 LMS
7 – Hugo Valente – FRA – Lukoil Craft-Bamboo Racing – SEAT León TCR
9 – Attila Tassi – HUN – M1RA – Honda Civic TCR
10 – Gianni Morbidelli – ITA – WestCoast Racing – Volkswagen Golf GTI TCR
11* – Jens Reno Moller – DEN – Reno Racing – Honda Civic TCR
16 – Davit Kajaia – GEO – GE-Force – Alfa Romeo Giulietta TCR
18 – Duncan Ende – USA – Icarus Motorsports – SEAT León TCR
21 – Giacomo Altoe – ITA – WestCoast Racing – Volkswagen Golf GTI TCR
23 – Pierre-Yves Corthals – BEL – DG Sport Compétition – Opel Astra TCR
31* – Milovan Vesnic – SRB – ASK Vesnic – Audi RS 3 LMS
34* – Stian Paulsen – NOR – Stian Paulsen Racing – SEAT León TCR
54 – James Nash – GBR – Lukoil Craft-Bamboo Racing – SEAT León TCR
55 – Ferenc Ficza – HUN – Zengo Motorsport – Kia Cee’d TCR
62 – Dusan Borkovic – SRB – GE-Force – Alfa Romeo Giulietta TCR
70 – Mat’o Homola – SVK – DG Sport Compétition – Opel Astra TCR
74 – Pepe Oriola – SPN – Lukoil Craft-Bamboo Racing – SEAT León TCR
75 – TBA – TBA – Zengo Motorsport – Kia Cee’d TCR
TBA – TBA – TBA – Icarus Motorsports – SEAT León TCR
TBA – TBA – TBA – Zele Racing – SEAT León TCR 

A csillaggal jelölt indulók a TCR Európa-kupában is érdekeltek, a TBA pedig azt jelöli, hogy megerősítésre vár még az adott információ.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1612365211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása