F1 - A MCLAREN MÁR A MERCEDESNÉL KOPOGTAT?

jenson_button_mclaren_3.jpg

Német sajtóinformációk szerint a McLaren már annak a lehetőségét fontolgatja, hogy miképpen tudna megszabadulni a lassú és megbízhatatlan motorokkal szolgáló Hondától, a Mercedes erőforrásaira váltva.

Mint az ismeretes, a sikeres 1990-es évek után, 2015-ben talált ismételten egymásra a McLaren és a Honda. Azonban ez a második házasság nem sült el igazán jól, ugyanis a japánok egyszerűen az elmúlt három esztendő folyamán képtelenek voltak előállni egy olyan aggregáttal, amely gyors és megbízható is. Emiatt pedig az utóbbi időszakban érezhetően kezd elmérgesedni a két fél kapcsolata.

Mindezek tudatában szellőztette meg a hírt a csütörtöki nap folyamán a német Auto Bild Motorsport, miszerint az idei év végén a McLaren ejtheti a Hondát, a 2018-as évre visszatáncolva korábbi motorpartneréhez, a Mercedeshez. A sajtóértesülés szerint a németek nyitották lennének a wokingiakkal való újrakooperálódásra, miután a McLaren egyik tulajdonosa, Mansour Ojjeh megkereste őket.

A McLaren korábban 1995 és 2014 között használta a Mercedes erőforrásait. Ez idő alatt egy csapatbajnoki címet (1998) és három egyéni titulust nyert a wokingi együttes. A három egyéni cím Mika Häkkinen (1998, 1999) és Lewis Hamilton (2008) neveihez köthető.

barcelona_ii_test_day_4_096.jpg

Azonban a Mercedesre való visszaváltáshoz a McLarennek először is fel kéne bontania a Hondával való, 2024-ig érvényes szerződését. Ez azonban pénzügyileg komoly kiesést jelentene a nagy múlttal bíró alakulatnak, ugyanis a Honda évente 100 millió dollárral támogatja azt.

Ugyanakkor a McLaren hírnevén óriási csorbát ejtett az elmúlt esztendők gyenge formája, emiatt pedig a szponzorok száma is már inkább apad Wokingban. McLaren-pilótát a dobogón utoljára a 2014-es szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon láthattunk, a csapat utolsó futamgyőzelme kapcsán pedig egészen 2012-ig kell visszamenni a kronológiában.

Mindenesetre a Honda és a McLaren együtt keresik a megoldásokat a krízishelyzet kiküszöbölése kapcsán, ám a sajtóhíreket egyik fél sem kívánta kommentálni.

"A Hondával együtt mérlegeljük a lehetséges opciókat, de a sajtóban megjelent spekulációkat nem kívánjuk kommentálni." - idézte a McLaren szóvivőjét a motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6812342945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Knuth úr 2017.03.17. 12:04:27

De jó kis pletyi, viszont nem tom hányan olvassák a blogot, azért a helyesírásra érdemes lenne odafigyelni, sok hiba/elgépelés volt ebben a bejegyzésben.

Braking News Motorsport 2017.03.17. 12:10:15

@Uzuz: Kedves Uzuz! Köszönjük az egyébként nagyon jogos észrevételt! Korrigáltuk a hibákat.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása