F1 - RAIKKONENÉ A NEGYEDIK TESZTNAP IS BARCELONÁBAN
Forma-1 2017: Barcelonai tesztsorozat, 4. nap

16806856_1423752717655352_5065838296523850930_n.jpg

Kimi Räikkönen a második után a negyedik tesztnapon is megfutotta a leggyorsabb kört Barcelonában a Ferrari volánja mögött. A Mercedes a fél napot a garázsban töltötte elektronikai hiba miatt, míg a Toro Rosso és a Williams ki se mozdult a mai nap folyamán a depóból.

Végéhez érkezett az első teszthét a Forma-1 2017-es szezonját megelőzően - a második után a negyedik napon is Kimi Räikkönen zárt az élen a Ferrarival Verstappen és Palmer előtt; mindeközben a Mercedes és a Toro Rosso munkáját műszaki hiba hátráltatta, míg a Williams a garázst sem hagyhatta meg, mivel túlságosan megsérült az FW40-es autó Lance Stroll szerdai balesetezésekor.

A negyedik tesztnap beosztása:

- Mercedes: Lewis Hamilton (délelőtt), Valtteri Bottas (délután)
- Red Bull Racing: Max Verstappen
- Ferrari: Kimi Raikkönen
- Force India: Sergio Perez
- Williams: nem vett részt a negyedik napon
- McLaren: Stoffel Vandoorne
- Toro Rosso: Daniil Kvyat (délelőtt), Carlos Sainz Jr. (délután)
- Haas: Romain Grosjean
- Renault: Nico Hülkenberg (délelőtt), Jolyon Palmer (délután)
- Sauber: Antonio Giovinazzi

A délelőtti események

Rendhagyó volt a negyedik tesztnap az előző háromhoz képest, ugyanis a csapatok nedves versenypályán kezdhették meg a csütörtöki munkát, miután mesterségesen fellocsolták a Circuit de Barcelona-Catalunya aszfaltcsíkot, azon célból, hogy tesztelhessék a csapatok a Pirelli újonnan kifejlesztett eső- és intermediate gumijait.

Emiatt a mezőnynek egy bizonyos százaléka a kék oldalfalú esőgumikon körözgetett - a legjobb idők 1:40 körül mozogtak, Verstappen és Räikkönen által. A második órában a Red Bull holland versenyzője az átmeneti esőgumikon is kimerészkedett a pályára, amelyeken elsőként robbant be 1:30 alá. Később pedig már olyan szinten felszáradt az aszfaltcsík, hogy a slick abroncsoké lett a főszerep.

A délelőtti etapot a ferraris Kimi Räikkönen zárta az élen a lágy gumikon - a finn pilóta 1:22.305-ös idővel végzett az eredménylista legtetején. Mögötte néhány tizedmásodpercnyi lemaradásban a haasos Romain Grosjean és a McLaren frissen leigazolt belgája, Stoffel Vandoorne zárt a képzeletbeli dobogón - igaz, ők ketten a szuperlágy Pirelliken futották meg legjobb köreiket.

17098242_1425697364127554_7669610253251039039_n.jpg

Max Verstappen a közepes gumikon behozta a Red Bull Renault-t a negyedik helyre, megelőzve a force indiás Sergio Pérezt, a renault-s Nico Hülkenberget, illetve a sauberes Antonio Giovinazzit.

A délelőtt egyik legnagyobb negatív meglepetését a Mercedes okozta, ugyanis a német istálló csak az utolsó negyedórára tudott kimenni a pályára, a volánnál Valtteri Bottasszal, ugyanis addigra az eredetileg délelőttös Lewis Hamilton már hazafelé vette az irányt. A csapat a nagy időkimaradást elektronikai hibával magyarázta. Bottas a 8. lett, mindössze 8 kört futva.

A Toro Rosso számára sem alakultak jól a dolgok, ugyanis Daniil Kvyat alatt egyetlenegy installációs kört bírt a Renault-motor, így az idő a V6-os aggregát cseréjével úszott el. A Williams pedig még a reggel folyamán bejelentette, hogy kihagyja a komplett tesztnapot, mivel az FW40-es túlságosan megsérült Lance Stroll tegnapi balesetében. 

A negyedik tesztnap végeredménye, 4 óra elteltével:

17103346_767323970091254_2598443497912418148_n.jpg

A délutáni események

A délutáni etap is úgy kezdődött, mint a reggeli: nedves pályán, ugyanis amíg a csapatok reggeliztek, addig a tartályautókkal ismételten fellocsolták a pályát. Így az újabb négy óra egy részében a csapatok újra előásták az esőgumikat.

A pálya felszáradása után pedig jelentősen javultak a délelőtti köridők - a tesztnapot Räikkönen húzta be 1:20.872-vel, bő egy másodperccel elmaradva Bottas csütörtöki idejétől. A "Jégember" mögött Max Verstappen lett a második a Red Bull-lal, Jolyon Palmer pedig a harmadik a Renault-val - kettejük lemaradása 0.9-1 szekundum között volt, és a 2007-es világbajnokhoz hasonlóan lágy gumikat használtak.

jolyon_palmer_f1_winter_testing_barcelona_iwx10ytuwpax.jpg

Romain Grosjean a negyedik lett a Haas-Ferrarival szuperlágyakon, megelőzve a sauberes Antonio Giovinazzit, a force indiás Sergio Pérezt, illetve a McLaren-pilóta Stoffel Vandoorne-t.

A délelőtti betli után a Mercedes a nyolcadik lett Bottasszal, a finn 68 kört tett meg - a köridő pedig ezen esetben nem lényeges, ugyanis a csapatnál jó eséllyel most nem gyorsaság volt a cél egy technikai hiba után. A mért időt futók sorát pedig Hülkenberg zárta a Renault-val.

A Toro Rosso pedig a motorcsere miatt a délután folyamán sem gördült pályára, ahogyan a Williams sem a tegnapi incidens miatt.

A negyedik tesztnap végeredménye:

c57fd64xmaaz78j.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr312306663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása