F1 - MINDEN SZÁL ELSZAKADT A MANOR SZÁMÁRA

1453b27fa21e2e000ccb9a1c4c133960.jpg

Az utolsó utáni lehetőség, remény is elszállt arra, hogy a Manor csapatát bármilyen formációban is láthassuk a Forma-1-ben, ugyanis a tulajdonos, Stephane Fitzpatrick levélben tudatta a Nemzetközi Automobil Szövetséggel, hogy visszalépnek a világbajnoki sorozattól.

Egy éve ilyenkor még abban a tudatban ringattuk magunkat, hogy végre egyenesbe jött a Manor Racing anyagi szempontból, főleg úgy, hogy a csapat a Mercedes támogatását élvezte, Ausztriában pedig Pascal Wehrlein pontot is szerzett az MRT05-össel. Azonban a konstruktőri 10. helyről alkotott remények szertefoszlottak azt követően, hogy Felipe Nasr két egységet szerzett a Sauber istállónak a szezon utolsó előtti versenyén, az esős Brazil Nagydíjon. Emiatt pedig a Manor újabb financiális krízisbe keveredett, amelynek eredményeként január elején csődeljárás alá kellett vonni a csapatot üzemeltető Just Racing Services Ltd. céget.

A csődeljárás heteiben egy-két hír terjedt el annak kapcsán, hogy egy ázsiai befektetőcsoport érdeklődik a felvásárlás lehetősége iránt, de végül nem sikerült új vevőt találni, így pedig csődbe ment a csapat január végén.

motorsport.com pedig úgy értesült a napokban, hogy minden remény elszállt annak kapcsán, hogy a kiscsapatot viszont lássuk a rajtrácson, ugyanis a tulajdonos Stephane Fitzpatrick értesítette a Nemzetközi Automobil Szövetséget (FIA) arról, hogy visszalépnek a szériától.

Ezzel pedig bevonásra került a rajtengedély, így az esetleges új vásárló már új csapatként, más néven tudna regisztrálni - ez azonban egy költséges és időigényes folyamat. Így viszont az FIA rövidesen publikálhatja a 2017-es szezon hivatalos nevezési listáját.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9012308357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása