F1 - BOTTAS AZ ÉLEN, STROLL A FALBAN A HARMADIK NAPON
Forma-1 2017: Barcelonai tesztsorozat, 3. nap

barcelona_i_test_day_2_109.JPG

Valtteri Bottas, a Mercedes újdonsült pilótája az év eddigi leggyorsabb körével, 1:19.705-tel zárta az élen a harmadik tesztnapot, mögötte Vettel és Ricciardo teszik teljessé a TOP-3-at. Mindeközben a Williams újonca, Lance Stroll közelebbről is megismerte a 6-os kanyarban található gumifalat.

Zajlik tesztidőszak a Forma-1-ben, a mai nap folyamán a harmadik napot is teljesítették a csapatot - az élen Valtteri Bottas zárt a Mercedesszel Vettelt megelőzve, utánuk jelentősen lemaradva jönnek a többiek... Stroll falazott, megállt a Ferrari és a Toro Rosso is.

A harmadik tesztnap beosztása:

- Mercedes: Valtteri Bottas, Lewis Hamilton
- Red Bull: Daniel Ricciardo
- Ferrari: Sebastian Vettel
- Force India: Alfonso Celis Jr.
- Williams: Lance Stroll
- McLaren: Fernando Alonso
- Toro Rosso: Daniil Kvyat, Carlos Sainz Jr.
- Haas: Romain Grosjean
- Renault: Jolyon Palmer, Nico Hülkenberg
- Sauber: Marcus Ericsson

A délelőtti események 

Az előző napok folyamán némely szurkolók előszeretettel szidalmazták Valtteri Bottas, amiért csak a hatodik-hetedik helyeken zárt az előző két napon - ám az előítélkezők megfeledkeztek arról a tényről, hogy Bottasnak nem az volt a feladata, hogy pályacsúcsot döntsön, hanem az, hogy versenyszimulációkat teljesítsen - ezt pedig annak rendje és módja szerint meg is tette!

16998113_10154288481547411_5764488103791370149_n.jpg

Viszont ma már a friss Mercedes-pilóta dolga az volt, hogy a gyors körökre helyezze a hangsúlyt, de ezen a téren sem okozott csalódást, ugyanis 1:19.705-ös idővel toronymagasan az idei esztendő eddigi legjobb körét produkálta. Ráadásképpen még a legszorgosabbnak is bizonyult az etapban a maga 75 körével.

Közel másfél másodperces hátrányban Daniel Ricciardo lett a második mögötte, a Red Bull-pilótát pedig nem kis meglepetésre a Renault britje, Jolyon Palmer követte a harmadik pozícióban. Mindezt annak ellenére, hogy Palmer okozta a délelőtt egyetlen piros zászlóját 25 perccel a kezdés után, ugyanis a 3-as kanyarban megtalálta a kavicságyat az R.S.17-essel.

Sebastian Vettel lett a negyedik a Ferrarival, miközben megtáltosodott a Sauber az olasz gyártó tavalyi motorjaival, ugyanis Marcus Ericsson az ötödik lett.

Felipe Massa helyett pedig ma Lance Stroll gördült ki a pályára, miután a kavicságyas kalandja után tegnap csak 12 kört tudott megtenni a kanadai. Az első négy órában ennek a többszörösét teljesítette, szám szerint 55 kört - igaz, az ebédszünet előtt nem sokkal újra látogatást tett az egyik sóderágyban.

A Force India a hetedik lett a volánnál a fejlesztőpilótái pozíciót betöltő Alfonso Celis Jr.-ral, megelőzve a délelőttöt műszaki hiba nélkül megúszó McLaren-pilótát, Fernando Alonsót; a Toro Rosso orosz pilótáját, Daniil Kvyatot, valamint a haasos Romain Grosjeant.

A harmadik tesztnap állása, 4 óra elteltével:

16999054_748237998683406_2564900542785224659_n.jpg

A délutáni események

Valtteri Bottas annak ellenére meg tudta nyerni a tesztnapot, hogy délután nem gördült pályára, ugyanis csapattársa, Lewis Hamilton vezette az autót - a finn 1:19.705-ös, ultralágy gumikon futott ideje pedig elegendőnek bizonyult az első pozíció megőrzéséhez.

barcelona_i_test_day_1_063.jpg

Egyedül Sebastian Vettel, a Ferrari németje volt rá veszélyes, amikor lágy gumikon 1:19.952-t futott, amely mindössze két és fél tizeddel volt lassabb Bottas körénél. Igaz, a nap végén a négyszeres világbajnok alatt megállt a Ferrari SF70-H, de a német még így is meg tudott tenni 139 kört, amely a legmagasabb érték volt a szerdai nap során. A képzeletbeli dobogó alsó fokára pedig Daniel Ricciardo és a Red Bull állhatott fel - ugyanazzal az idővel, amellyel délelőtt másodikként zárt.

A renault-s Palmer negyedik lett a délelőtti idejével, mögé pedig felzárkózott csapattársa, a délutános Nico Hülkenberg. A nap folyamán 126 kört teljesítő Ericsson a hatodik lett a Sauber-Ferrarival, megelőzve a versenyszimulációkat teljesítő Mercedes-pilótát, Lewis Hamiltont, aki 95 kört tett meg négy óra leforgása alatt.

Romain Grosjean felzárkózott a Haas-Ferrarival a nyolcadik helyre, mögötte a 6-os kanyar gumifalát is megtaláló Lance Stroll lett a kilencedik a Williams-Mercedesszel. Alonso 10. lett a McLarennel, amelybe a mai nap folyamán legalább már egy tisztességes 72 kört bele tudott pakolni. A kétszeres világbajnokot honfitársa, Carlos Sainz Jr. követte, akinek két órával a leintés előtt még az autója is megállt. Celis Jr. (Force India) és Kvyat (Toro Rosso) zárták a sort.

Holnap sor került az első tesztsorozat negyedik, egyben utolsó napjára is, amely azért lesz különleges, mert a pilóták nedves aszfalton fognak gyakorolni, hogy kipróbálhassák a Pirelli eső- és intermediate gumijait.

A harmadik tesztnap végeredménye:

c52zk4uxqae9kgn.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6012305447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása