F1 - MEGJÖTT A KILENCEDIK FECSKE IS: A HAAS VF-17!

c5mlt_vxeaankxx.jpg

Utolsó előtti csapatként a másodéves Haas F1 Team is bemutatta a 2017. évi autóját, a Ferrari-hajtású VF-17-et.

Igaz, a Gene Haas csapata által közölt hivatalos képeknek már nem volt akkora a meglepetésfaktora, miután szombaton, a késő délutáni órákban kiszivárgott néhány kép arról, ahogy Romain Grosjean köröz a VF-17-es kódnevet viselő autóval a Circuit de Barcelona-Catalunya pályán.

Azon képek alapján pedig már megállapíthattuk, hogy a Haas-Ferrarin is felbukkant a 2017-es autókra jellemző cápauszony, ahogyan azt is, hogy a versenygép színvilága is megváltozott, amely immár a sötétszürke, a fekete és a piros színeket tartalmazza.

A Haas tavaly mutatkozott be a Forma-1-ben, Romain Grosjean tündöklésével és az azzal járó 29 világbajnoki egységgel pedig igencsak jó debütáló szezont zárt a sportágban. A francia pilóta 2017-ben is a marad az amerikai istállónál, viszont új csapattársat kap a dán Kevin Magnussen személyében, miután tavaly Esteban Gutiérrez nem produkált túl eredményes idényt az öt darab 11. helyével.

"Azt hiszem, a pedálok nem változtak, de minden más nagyon különböző a tavalyi autóhoz viszonyítva. Mindig próbálsz egy gyorsabb autót gyártani, amely normális esetben könnyebb is. Növelni tudtuk az autó ballasztját, és a súlyelosztást is jobbá tettük. Az autó aerodinamikája teljesen új, akárcsak a gumik, úgyhogy szükségünk volt valamilyen beépített állíthatóságra. Esztétikai szempontból agresszívebben néz ki az autó, amely könnyebb és aerodinamikailag hatékonyabb lett. Mindent alkalmaztunk az új autónknál, amit az első autónkról megtanultunk." - nyilatkozta a 2017-es autóról a Haas csapatfőnöke, Günther Steiner.

Ezennel pedig már csak egy csapat adós a 2017-es autóbemutatóval, mégpedig a Toro Rosso. Viszont már a faenzaiak STR12-es kódjelű gépére is már csak néhány órát kell várnunk, ugyanis a bemutató közép-európai idő szerint 18 órakor lesz. 

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2212295491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása