F1 - ÚJABB 6 KILÓT HÍZNAK A 2017-ES AUTÓK!

2016_chinese_gp_race_027.jpg

Módosítják a kötelező minimumsúlyra vonatkozó szabályt.

A Forma-1 technikai szabálykönyvének legújabb változatát a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) két héttel ezelőtt publikálta, amelyben az áll, hogy a 2017. évi autók nem nyomhatnak kevesebbet 722 kilogrammnál - ez az érték tavaly 702 kilogramm volt.

Viszont a 4.3-as szabálycikkely kimondja, hogy ez a 722 kilogrammot a jövőben 6 kilogrammal meg fogják toldani a Pirelli új, szélesebb abroncsai miatt - az első kerekek esetében ez 2 kilogrammnál is többet jelent, míg a hátsóknál 3-at. 

Így az új hivatalos limit 728 kilogramm lesz, 26-tal több a tavalyi értéknél, de még így sem kizárt a 2016-ról 2017-re való 5 másodperces gyorsulás.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9412178876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása