F1 - VAN MÉG REMÉNY A MANOR SZÁMÁRA: ÚJABB POZITÍV HÍREK ÉRKEZTEK

2016_malaysia_gp_saturday_078.jpg

Talán mégis 11 csapatot fogunk látni a Forma-1 idei szezonjában? Könnyen megeshet, ugyanis egyre javulnak a Manor kilátásai.

Amennyire biztosnak tűnt január 6-án, hogy a Manornál le fogják engedni a rolót a csődeljárás végeredményeként, most legalább annyira tűnik bizonytalannak, két hét elteltével.

Igaz, elvileg a tegnapi nap, azaz január 20-a volt a csődeljárást végző cég, az FRP Advisory LLP által kijelölt határidő arra, hogy a Manor Racing rendezze a sorait, ami a piszkos anyagiakat illeti új befektetők toborzásával. Viszont ezalatt a két hét alatt a Sauber brazíliai remeklése után a konstruktőri bajnokság 11. helyére visszaszorított gárda kapott némi határidőt a hónap végéig - ezt többek között azt is jelzi, hogy a Manor körülbelül 200 munkavállalója is megkapta fizetését eddig az időpontig.

Sőt, egy potenciális érdeklődő is feltűnt a láthatáron, amellyel már a tárgyalások is megkezdődtek, viszont a részletek még nem ismertek. A hírt közlő BBC úgy tudja, hogy arról az ázsiai társaságról lehet szó, amelynek a vezetője az elmúlt évek folyamán a GP2-ben Ricardo Gelael.

Ahhoz, hogy a Manor egyáltalán a szezon előtti teszteken részt vehessen, valamint a szezonra felkészülhessen, körülbelül félmillió font szükséges. Belső források szerint pedig van remény arra, hogy ez az összeg össze fog gyűlni a jövő hétvégére. Az, hogy ez meg is fog-e történni, nem tudjuk, azt viszont igen, hogy ez nem történik meg, akkor a Manor Forma-1-es kalandjának ott és akkor lesz vége.

Hogy ha végül sikerül összegyűjteni a szükséges pénzt, előfordulhat, hogy csak a 2016-os autójával vág neki a szezonnak a Manor - ehhez a Nemzetközi Automobil Szövetségtől már az engedélyt is megkapta. De a csapatnak kisebb átalakításokat így is végre kell hajtania a karosszérián, a 2017-es szabályváltozások miatt, de legalább az amúgy kötelező törésteszteket nem kell teljesíteniük. A kiscsapat a 2015-ös évét is az egy évvel korábbi autójával teljesítette.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1712142447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása