F1 - A LIBERTY MEDIA RÉSZVÉNYESEI ÉS AZ FIA-NÁL IS RÁBÓLINTOTTAK A FORMA-1 ÁTVÉTELÉRE

2014_belgian_gp_preview_02.jpg

Szerda hajnalban jó hírek érkeztek a Liberty Media háza tájáról, miszerint a tegnap este folyamán a Coloradóban tartott ülésen a részvényesek beleegyeztették abba, hogy folytassák a száguldó cirkusz átvételi folyamatát.

Mint ismeretes, még szeptemberben jelentették be, hogy a Liberty Media a 2017-es év első negyedében a Forma-1 többségi tulajdonosává fog válni, megvásárolva az érintett részvényeket a CVC Capital Partners cégtől - első körben 19.1 százalékot. Ám a folyamat még most sem ment végbe, hiszen az rendkívül hosszú, és több fázisból áll.

Az egyik nagy feltétel viszont még decemberben teljesült azzal, hogy az amerikai médiaóriás megszerezte a szükséges engedélyeket a trösztellenes hatóságoktól.

Kedd este pedig még egy lépéssel közelebb került a Liberty Media ahhoz, hogy a Forma-1 felett átvehesse a hatalmat, ugyanis a sok-sok héttel ezelőtt beharangozott ülésen, Coloradóban a részvényesek rábólintottak a tranzakció folytatására - ez pedig a Liberty Media Series C törvénycikkének a formájában is meg fog valósulni.

Emellett az a döntés is megszületett az ülés folyamán. mégpedig az, hogy a "Media Group" neve a jövőben "Formula One Group", a "Liberty Media Common Stock"-é pedig "Liberty Formula One Common Stock" lesz.

Most már csak a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) áldására van szükség, de hamarosan ez is teljesülhet, ugyanis ma az FIA Motorsport Világtanács rendkívüli ülést fog tartani a témában.

FRISSÍTÉS: A Nemzetközi Automobil Szövetség nem olyan régen Genfben zöld jelzést adott Chase Carey-éknek a Forma-1 tulajdonátvétele kapcsán. Még március vége előtt átveheti a hatalmat a Liberty Media.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5812136101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása