F1 - HIVATALOS: WEHRLEIN 2017-BEN A SAUBER PILÓTÁJA LESZ

2016_australian_gp_preview_69.jpg

Hosszas várakozást követően eldőlt, hogyan folytatódik Pascal Wehrlein pályafutása a Forma-1-ben.

Sokáig igencsak kérdéses volt, hogy mi lesz a jövőben Pascal Wehrleinnal, a Mercedes protezsáltjával, de hétfőn délelőtt felkerült a pont az i-re, és megerősítésre került, hogy a Német Túraautó Bajnokság (DTM) 2015-ös bajnoka jövőre Marcus Ericsson csapattársa lesz a Sauber csapatánál.

Wehrlein tavaly mutatkozhatott be a Manor színeiben, és finoman szólva meggyőző teljesítményt nyújtott. A szezon folyamán összesen öt alkalommal került be az időmérő edzés második szakaszába, de szezonjának fénypontja egyértelműen az volt, amikor az Osztrák Nagydíjon megszerezte a Manor Racing egyetlen 2016-os pontját. A pontot, amellyel az idény utolsó előtti versenyéig egészen biztosnak tűnt a csapat jövője. Viszont Interlagosban a Sauber Felipe Nasr két pontja révén letaszította a sereghajtó alakulatot a konstruktőri tabella 10. helyéről, amely most jelen állás szerint a jövőjéért aggódhat.

"Örömmel jelentjük be, hogy 2017-ben a csapat másik pilótája Pascal Wehrlein lesz a Forma-1-ben. Pascal az eddigi karrierje folyamán már megmutatta a benne rejlő tehetséget, az együléses versenyzés és a DTM világában egyaránt. Tavaly, a Forma-1-es debütáló szezonjában bebizonyította a tehetségét az Osztrák Nagydíjon szerzett egy pontjával. S biztosak lehetünk abban, hogy jövőben többet is fogunk látni Pascaltól, mi pedig meg akarjuk adni neki az esélyt arra, hogy a jövőben fejlődjön és tanulhasson. Marcus és Pascal pedig egy szolid párost fognak alkotni a 2017-es szezonban." - nyilatkozta Wehrlein leigazolása kapcsán Monisha Kaltenborn, a Sauber F1 Team csapatfőnöke.

Ezzel pedig majdnem biztos, hogy Valtteri Bottas idén a Mercedes versenyzője lesz, miközben Felipe Massa visszavonulása után máris vissza fog térni a száguldó cirkuszba a Williamsnél.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7812130495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása