F1 - KARÁCSONY ÓTA KÓRHÁZBAN VAN SIR STIRLING MOSS!

sir_stirling_moss_ennstal_classic_2015_1h0oc7efs_ix.jpg

Sir Stirling Moss, az 1950-es és az 1960-as évek egyik legkimagaslóbb Forma-1-es versenyzője immár három hete fekszik egy szingapúri kórházban súlyos mellkasi fertőzés miatt. A jelentések szerint viszont a nehezen már túl van a legendás brit.

Már január 14-ét írunk, de meglepő módon még csak most tudódott ki, hogy a karácsonyi ünnepeket megelőzően súlyos mellkasi fertőzés okán kórházba került a 87 esztendős korábbi Forma-1-es versenyző, Sir Stirling Moss, akit most is Szingapúrban ápolnak. Megnyugtató viszont, hogy a brit már számottevően jobban van.

Moss hivatalos weboldalán pedig a következő közlemény olvasható: "A fertőzés súlyossága miatt komplikációk merültek fel, így a gyógyulásának a tempója nem olyan gyors, ahogy azt várhattuk, illetve remélhettük. Viszont az állapota folyamatosan javul, amelyet az orvosok már a stabil jelzővel illetnek. Ami pedig őt [Stirlinget - szerk.] illeti, jó szellemben van, csak amiatt bosszankodik, mert ki kellett hagynia Karácsonykor a barátaival való hajókázást."

Az 1929-ben született Sir Stirling Moss 1951-ben, Svájcban mutatkozott be a Forma-1-ben a HW Motors színeiben - ekkor a 8. lett. Ezt követően még három hasonlóan foghíjas szezont teljesített különböző csapatoknál, mire 1955-ben a Mercedes révén teljes szezonos lehetőséghez nem jutott, amelyért nem is volt hálátlan a brit, ugyanis ezüstérmes lett, akárcsak a következő három szezonban a Maserati, a Vanwall és a Cooper színeiben. 1959 és 1961 között három alkalommal lett harmadik a pontversenyben - ez idő alatt a Rob Walker Racing Team és a British Racing Partnership csapatát is megjárta. Ezen 10 év alatt Moss 67 futamon vett részt, amelyből tizenhatot megnyert, további nyolcon második vagy harmadik lett. Emellett 16 pole pozíció és 19 leggyorsabb kör jegyezhető a neve mellett.

Ezúton is jobbulást kívánunk Sir Stirling Moss-nak!

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9412126337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása