F1 - SAINZ JR. SZERINT JÖVŐRE AZ 5. HELY A CÉL A TORO ROSSO SZÁMÁRA

carlos_sainz_f1_grand_prix_abu_dhabi_st21frcx-xkx.jpg

A spanyol pilóta magabiztos annak kapcsán, hogy a Renault-motor segíthet a Toro Rossónak az előrelépésben - szerinte még a konstruktőri 5. hely sem lehet majd elérhetetlen.

Nem az idei szezonja volt a legjobb a Toro Rossónak, ugyanis csupán a hetedik helyen végzett az istálló - mondjuk ebben az eredményben igencsak nagy szerepet játszott az, hogy a faenzaiak csak 2015-ös Ferrari-motorokkal tudtak felállni a rajtrácsra, a Red Bull és a Renault összetűzése miatt.

Viszont jövőre Carlos Sainz Jr. és Daniil Kvyat háta mögött már újra a Renault V6-os erőforrása fog duruzsolni. Előbbi úgy véli, ez fellendítheti a Toro Rosso formáját: "Motor terén a Renault nagyon versenyképesnek látszik. Úgyhogy nagyon pozitív vagyok, ugyanis ha James Key-ék munkájához egy megfelelő motor társul, akkor ez a csapat képes lesz arra, hogy megtegyen egy lépést előre. Az elmúlt években a Toro Rosso már megmutatta, hogy elég jó karosszériája van ahhoz, hogy a csapatbajnokságban ötödik legyen, úgyhogy most ez lesz a cél. Viszont még nincs meg a teljes csomagunk. De a Toro Rosso és James képesek elérni, legalább a karosszéria terén."

Ezután Sainz Jr. a saját szezonját értékelte, amelyet a 12. pozícióban zárt az összetettben: "Úgy gondolom, ez egy rendkívül pozitív év volt. Különösen Barcelona után, ugyanis ekkor valami átkattant, és elkezdtünk erős eredményekre szert tenni. És még a szezon második felében is szert tudtunk tenni két hatodik helyre, ami 18 pontot jelent. Számomra pedig az idei év fénypontjai Austin és Brazília voltak. A csapatra pedig rendkívül büszke vagyok, ugyanis még a szezon második felében is nagyon kemény nyomtuk, annak ellenére, hogy a motivációs szinte eléggé alacsonyan volt."

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7412072397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása