FE - AZ EPRIX-N HASZNÁLT BETONFALAKKAL PRÓBÁLJÁK MEGELŐZNI AZ ÚJABB TERRORTÁMADÁST BERLINBEN

13267784_655837404567749_4801846425749844663_n.jpg

A Formula-E-s ePrix-n használt betonfalak felhasználásával próbálják megakadályozni az újabb terrortámadást Berlin karácsonyi vásárainál a hétfőn este történtek után.

Aki nem csak az autósportos webszájtokon szokott szörfölgetni, az tisztában lehet a Berlinben történt hétfői esti tragédiával, miszerint egy terrorcselekmény keretin belül egy egyelőre még ismeretlen elkövető a Breitscheidplatzon, az egyik helyi karácsonyi vásár helyszínén egy kamionnal a tömegbe hajtott, ezzel 12 embert megölve és további több tucat járókelőnek súlyos sérüléseket okozva.

A berlini rendőrség pedig nem várt sokáig: azonnali hatállyal fokozta a biztonságot a város hasonlóan publikus helyszínein. Ebben pedig a Formula-E volt a hatóságok segítségére, ugyanis ezeket a helyeket szerdára az idei májusi Berlin ePrix-n használt, 1 méter magas és 4 tonnányi tömegű betonblokádokkal kerítették körbe - ezek az elemek pedig tökéletesen ellenállnak a nagyobb erejű becsapódásoknak.

Ezek az elemek Köpenickben voltak tárolva annak érdekében, hogy közel legyenek abban az esetben, amennyiben újból át kéne alakítani a várost egy jövőbeni Formula-E-esemény megrendezésekor. A berlini rendőrség pedig engedélyt kért a széria vezetőitől a betonfalak használatára, akik habozás nélkül igent mondtak.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1812068955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása