F1 - A PIRELLI MEGERŐSÍTETTE, HOGY MELY GUMIKEVERÉKEKET FOGJA ELVINNI 2017 ELSŐ KÉT VERSENYHÉTVÉGÉJÉRE

14222288_10153924858505745_3804767090050653294_n.jpg

Noha még bő negyedév hátravan a 2017. évi Forma-1-szezonig, és a vadonatúj gumik sem voltak még kipróbálva kollektív teszten, a Pirelli máris bejelentette, hogy mely keverékeket fogja a csapatok rendelkezésére bocsájtani az első két versenyhelyszínen, Ausztráliában és Kínában.

Csütörtökön a Pirelli bejelentette, hogy a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj hétvégéjére az ultralágy, a szuperlágy és a lágy keverékű abroncsokat fogja elszállítani, melyekből az utóbbi kettő egyikének a használata kötelező lesz a versenyen. Az azt követő, sanghaji versenyhétvégén pedig a szuperlágy - lágy - közepes trió lesz a csapatok rendelkezésére bocsájtva, ezekből pedig a lágy és a közepes gumik valamelyikét kell majd kötelező jelleggel használni a futamon.

Ez igencsak rizikós lépésnek tűnik a Pirelli részéről, hiszen még bő 3-3.5 hónap hátra van a szóban forgó eseményekig, és a mezőny kollektíven még nem tesztelte az új abroncsokat, amelyeknek szélessége 25 %-kal lesz nagyobb, mint az ideieké.

Igaz, éppen emiatt döntött úgy az év korábbi szakaszában az FIA Motorsport Világtanács, hogy az első öt versenyhétvégén a Pirelli fogja kiporciózni a pilóták számára a különféle gumikeverékeket. A Monacói Nagydíjtól kezdve már újra a csapatok fogják leadni a gumigyártó számára azt, hogy melyik versenyző hány darabot igényel az adott abroncstípusból.

Az Ausztrál Nagydíj március 24-e és 26-a között kerül megrendezésre, míg a Kínai Nagydíj április 7-e és 9-e között.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9812068937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása