F1 - BRIATORE BIZTOS ABBAN, HOGY ALONSO NEM FOG TÁVOZNI A MCLARENTŐL

2016_abu_dhabi_gp_friday_083.jpg

Fernando Alonso korábbi csapatfőnöke, Flavio Briatore kijelentette, hogy a kétszeres világbajnok nem fogja otthagyni a McLaren-Hondát a Mercedesért.

Immár bő egy hete annak, hogy a Forma-1 újonnan koronázott világbajnoka, Nico Rosberg mindössze öt nappal pályafutása legnagyobb sikere után bejelentette visszavonulását, ezáltal pedig megüresedett egy hely a Mercedesnél, amely az elmúlt három szezonban fölényesen nyerte meg a konstruktőri világbajnokságot - így érthető módon nagy az érdeklődés Rosberg ülése iránt.

Szóba került Fernando Alonso neve is a nemzetközi sajtóban, mint az egyik potenciális Rosberg-utód. Ennek kapcsán az elmúlt hét folyamán Toto Wolff azt nyilatkozta, hogy meg kell fontolniuk a kétszeres világbajnok leszerződtetését is, ugyanakkor már opciókat is meg kell vizsgálniuk. Zak Brown, a McLaren újdonsült főnöke úgy gondolja, 2005 és 2006 világbajnokának esze ágában sincs távozni a Bruce McLaren nevével fémjelzett csapattól, ahol az előző két szezonját eltöltötte a spanyol.

Flavio Briatore, Alonso ex-főnöke pedig azoknak a táborához csatlakozott, akik holtig állítják, hogy az ovideói születésű versenyző nem fog Wokingból Brackley-be távozni - a Renault korábbi irányítója erről beszélt az olasz La Gazzetta dello Sport hasábjain: "Hogy lehet az, hogy mindig felmerül Fernando neve, amikor van egy szabad hely egy topcsapatnál? Neki most jelenleg szerződése van a McLaren-Hondával, és tiszteletben is tartja azt."

Majd azt fejtette ki a 66 esztendős olasz, hogy most teljesen a szituáció, mint volt az a Ferrarival 2014 végén: "Akkor más volt a szituáció, ugyanis volt egy megállapodásunk Luca Di Montezemolóval, miszerint Alonso távozhat a csapattól, ha a Ferrari nem nyer bajnokságot. Luca pedig tartotta magát az ígéretéhez. Igaz, Mattiacci felajánlott egy hároméves kontraktust, de nem fogadtuk el."

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1412039301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása