F1 - HIVATALOS: 2018-TÓL VISSZATÉR A FRANCIA NAGYDÍJ!

l-australien-daniel-ricciardo-red-bull-lors-des-essais-pluie-sur-le-circuit-paul-ricard-au-castellet-le-25-janvier-2016_5504471.jpg

Hétfő délután a Francia Autóklub részéről megerősítették, hogy 2018-tól kezdve öt éven át biztosan vendégül fogják látni a száguldó cirkusz mezőnyét a 2008 után visszatérő Francia Nagydíj keretein belül.

Mint ismeretes, a múlt hét folyamán előbb a francia sajtó, majd Bernie Ecclestone révén terjedt el a hír, miszerint Franciaország jó eséllyel pályázik arra, hogy 2018 és 2022 között újra Forma-1-es futamot rendezhessen, a Paul Ricard-i pályán - a hír pedig a mai nap folyamán megerősítést nyert a Francia Autóklub vezetői által, Párizsban.

A francia földre legutóbb 2008-ban látogatott el a Forma-1 mezőnye, még a Magny-Cours-i aszfaltcsíkon. Korábban, 1971 és 1990 között 14 alkalommal a Paul Ricard is ott szerepelt a királykategória versenynaptárában. A szervezők a Francia Nagydíj visszatérését a tavaly nyáron tragikus hirtelenséggel elhunyt Jules Bianchinak ajánlották.

Így a francia szurkolók 2018-ban hazai pályán szurkolhatnak a Renault csapatának, Esteban Oconnak, és talán még Romain Grosjeannak is. Ennek létrejöttében sokat segédkezett a McLaren versenyigazgatója, Éric Boullier, illetve a Renault elnöke, Cyril Abiteboul.

Efféleképpen nyilatkozott a Provence-Alpes-Cote d’Azur régió első számú ember, Christian Estrosi a Francia Nagydíj visszatéréséről: "Ma egyértelműen, határozottan és végleg bejelenthetem a Francia Nagydíj visszatérését, amelyre 2018 nyarán fog sor kerülni a Provence-Alpes-Cote d’Azur régióban, a Paul Ricard-i pályán.

Nagyon büszkék vagyunk erre a nagyszerű visszatérésre, 10 évet követően. Ugyanis 2018-ban lesz annak 10 éve, hogy a Grand Prix-futam elhagyta az országot, és ez a visszatérés egy óriási győzelem azon férfiak számára, akik megdolgozták ezért a sikerért. (...)

És hadd tegyek említést nizzai versenyzőnkről, Jules Bianchiról, aki egy ideje már eltávozott. Ezt a visszatérést pedig az ő emlékére szeretném felajánlani. Gondolataim a családjával, legfőképpen az édesapjával vannak. Rajtuk kívül emlékszem olyan emberekre is, akiket nem ismertem, de nagyban hozzájárultak a francia autó-motorsport sikerességéhez. Közülük Jean Behra volt az egyik, akire a motorsport egyik nagyszerű figurájaként tekintünk."

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2912024941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása