WTCC - MINDKÉT KATEGÓRIÁBA NEVEZHET AUTÓKAT JÖVŐRE A MÜNNICH MOTORSPORT

13102843_1059330484105041_3881667872738996861_n.jpg

A Münnich Motorsport jó eséllyel ötödik WTCC-s szezonjának is nekivág jövőre, ráadásul mindkét kategóriában, a TC1-ben és a WTCC-2-ben is tervez autókat indítani.

René Münnich gárdája 2013-ben vetette meg a lábát a WTCC-ben három SEAT Leónt indítva, a volánnál Rob Huff-al, Marc Bassenggel, valamint magával a csapatfőnökkel. Azóta pedig minden szezonban Chevolet Cruze-(oka)t nevezett a bajnokságba. 2014-ben Morbidelli és Münnich alkotta a pilótafelállást. Tavaly pedig Stefano D'Aste volt a csapat egyetlen teljes szezonos versenyzője, rajta kívül Sabine Schmitzet indították a Nordschleifén, aki ezt a lehetőséget idén is megkapta. A német hölgyön kívül Münnich kettő, James Thompson pedig nyolc hétvégén vezette az autót.

A tervek szerint pedig a német istálló pályafutása jövőre is folytatódni fog, ráadásul Chevrolet-k helyett már Citroëneket indítanának.

"Megerősíthetem, hogy jövőre a tervek szerint visszatérünk a WTCC-be." - kezdte a TouringCarTimes számára adott nyilatkozatát a csapatmenedzser, Dominik Greiner, aki utána így folytatta a mondandóját: "Amennyi ezt a kérdést Sanghajban szegezték volna nekem, nem tudtam volna igazán biztos választ adni. De megváltoztak a dolgok, jó eséllyel visszatérünk a TC1-be, bár még nem tudom, melyik márkával. Emellett viszont a TCN2-ben is tervezünk indulni."

A csapat az idei év első fordulóján futtatott egy Honda Civic-ket az ETCC-ben, amellyel René Münnich megszerezte a pole pozíciót egy héttel azután, hogy a TCR Germany bajnokságban ment ugyanezzel az autóval.

Fotó: Michelisz Norbi Rajongói klub

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr312020659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása