F1 - ECCLESTONE MEGERŐSÍTETTE, HOGY VISSZATÉRHET A FRANCIA NAGYDÍJ

frenchgrandprix_magnycours_2006_start_2.jpg

A tegnapi sajtóértesüléseket követően Bernie Ecclestone is elismerte, hogy jó eséllyel visszatér a Forma-1-be Franciaország.

Csütörtök este terjedt el a nemzetközi sajtóban a hír, hogy a francia média jelentései szerint 2018 és 2022 között újra lehet Francia Nagydíj a száguldó cirkuszban - mégpedig a Paul Ricard-i pályán, az esemény pedig a júliusi hónapban kerülhet megrendezésre, a Német Nagydíj helyében.

"Igen, úgy gondolom, ez meg fog történni" - erősítette meg a hírt a Forma-1 mindenható ura, Bernie Ecclestone a Reuters hírügynökségnek.

A Paul Ricard-i pályáról azt kell tudni, hogy utoljára 1990-ben járt ott a száguldó cirkusz mezőnye, a helyszín pedig Ecclestone családi érdekeltségének birtokában van.

Viszont a 86 esztendős üzletember kijelentette, hogy a pálya a promótereknek lesz bérbe adva, úgyhogy az Ecclestone-családnak kvázi semmi köze nem lesz a futamrendezéshez:"Semmi közük nem lesz hozzá, ugyanis úgy tudom, hogy majd a pálya bérbe lesz azoknak a személyeknek, akik az esemény promóterei lesznek."

Franciaország utoljára 2008-ban, Magny-Cours-ban látta vendégül a Forma-1 mezőnyét, illetve a Pirelli használt a Paul Ricard-i pályát a jövő évi gumik tesztelésének céljából.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6812018001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása