F1 - BRÉKING: VISSZAVONUL A FORMA-1 LEGÚJABB VILÁGBAJNOKA!

nico_rosberg_f1_grand_prix_abu_dhabi_cdn3nts97smx.jpg

Váratlan, egyben megrázó bejelentést tett a Forma-1 idei világbajnoka, Nico Rosberg, miszerint befejezi a Forma-1-es karrierjét!

Első hallásra mi is alig akartuk elhinni a hírt, de igaz: a Mercedes újdonsült világbajnoka, Nico Rosberg az FIA hivatalos díjkiosztó ceremóniáját megelőzően úgy bejelentette döntését, miszerint a csúcson abbahagyja a Forma-1-es pályafutását, és 2017-ben már nem lesz ott a rajtrácson. A hírt maga a csapat is megerősítette.

"A mai egy különleges nap a számomra, de a trófea átvétele mellett egy másik okból is. Szeretném megragadni a lehetőséget arra, hogy bejelentsem, befejezem Forma-1-es pályafutásomat. Hat éves korom óta az volt az álmom, hogy világbajnok, és azt hiszem, mindent elértem, amire gondoltam. Örökké emlékezni fogok rá. Gyerekkori álmomat teljesítettem be, úgyhogy nem szeretnék újabb kötelezettséget elvállalni. Nem akarom mindezt újra megcsinálni. Úgy döntöttem, hogy a szívemre hallgatok." - olvashatóak Rosberg gondolatai.

"Úgy éreztem, hogy muszáj erre elszánnom magamat, hogy más dolgokat csinálhassak. Érzésem szerint helyes döntést hoztam. Én és a feleségem is izgatottak vagyunk. Nagyon köszönöm mindenkinek, akik az elmúlt évek folyamán mellettem voltak."

nico_rosberg_f1_grand_prix_abu_dhabi_r0nmwbadyutx.jpg

Ezzel pedig igencsak nehéz helyzetbe hozta a Mercedest Rosberg, amely így elkezdhet utód után kutatni. A hírek szerint ott van az esélyesek között például Pascal Wehrlein és Esteban Ocon, de természetesen már Fernando Alonso neve is felmerült pletyka szinten. A háromszoros konstruktőri világbajnoki istálló mindenesetre leszögezte, hogy nem fogja elsietni a döntést.

Ami pedig Rosberg pályafutását illeti, 2006 és 2016 között volt a száguldó cirkusz mezőnyének a tagja. Ez idő alatt 206 futamon vett részt, ebből 23-at megnyert, további 33 viadalon pedig második vagy harmadik lett. 30 futamot kezdhetett meg a pole pozícióból, és húszon futotta meg a leggyorsabb kört. A legnagyobb sikere pedig egyértelműen az idei világbajnoki cím volt a számára. További érdekesség, hogy a 11 szezon alatt csak két csapatnál fordult meg: a Williamsnél és a Mercedesnél.

Egyébként, véleményünk szerint abszolút érthető döntést hozott Nico Rosberg, ugyanis az előző három év a számára nem volt éppen egy sétagalopp - nagyon keményen meg kellett küzdenie az amúgy nála gyorsabb csapattársával, Lewis Hamiltonnal. Ezt a három évet pedig balesetek, konfliktusok és drámák fűszerezték javarészt, mire felért a csúcsra. Mindenesetre fájó szívvel, de Jenson Buttonhoz és Felipe Massához hasonlóan Nico Rosbergtől is búcsúzunk. Viszlát, Nico!

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1012017195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása