F1 - HIVATALOS: ERICSSON LESZ A SAUBER EGYIK PILÓTÁJA 2017-BEN!

marcus_ericsson_f1_grand_prix_brazil_qualifying_1ujieazlxtox.jpg

Hétfőn délelőtt a Sauber megerősítette Marcus Ericsson maradását, így pedig már csak három kiadó hely maradt a jövő évi rajtrácson.

A Peter Sauber nevével fémjelzett istálló a délelőtt folyamán bejelentette egyik versenyzőjét, mégpedig Marcus Ericsson személyében, aki jövőre a harmadik szezonját fogja teljesíteni a svájci alakulat színeiben.

"Nagyszerű hír, hogy még egy esztendő erejéig a Sauber F1 Team-nél versenyezhetek, amelynél mostanra már két szezont eltöltöttem, és otthonosan érzem magamat itt. A csapaton belül pedig mindenkinek nagy köszönet jár azért, hogy ennyire bíznak bennem. Személy szerint úgy látom, hogy a csapatnál nagyon sokat fejlődtem pilótaként. Voltunk fent is, lent is, de összetartunk és olyan kemény dolgozunk, amennyire csak tudunk." - olvashatóak Ericsson gondolatai a Sauber közleményében.

A 26 esztendős svéd pilóta, aki a 2014 óta tartó királykategóriás pályafutása során eddig csak 9 pontot tudott gyűjteni, reméli, hogy a tulajdonosváltás pozitív hatásai jövőre már az eredményeken is látszani fognak: "A tulajdonosváltás egy pozitív löketet adott a csapat számára, úgyhogy nagyon izgalmas lesz majd átlépni az új érába. Az elkövetkezendő időszakban sok motorsportos szakember fog érkezni a Sauberhez, amely jó jel a jövőre nézve. Már nagyon várom a 2017-es szezont, hogy fellépjünk a középmezőnyben, és ott legyünk a rendszeresen pontot szerzők között."

Ericsson csapattársának a kiléte viszont még erősen kérdéses. A másik sauberes ülésre jó eséllyel pályázik a Brazíliában a csapat idei első pontjait megszerző Felipe Nasr, de a nemzetközi sajtó pletykaszinten már szóba a Haas csapatánál kegyvesztett Esteban Gutiérrezt is.

A svéd pilóta bejelentése után pedig így fest a 2017-es mezőny:

Mercedes: Nico Rosberg, Lewis Hamilton

Red Bull: Daniel Ricciardo, Max Verstappen

Ferrari: Sebastian Vettel, Kimi Räikkönen

Force India: Sergio Pérez, Esteban Ocon

Williams: Valtteri Bottas, Lance Stroll

McLaren: Fernando Alonso, Stoffel Vandoorne

Toro Rosso: Carlos Sainz Jr., Daniil Kvyat

Haas: Romain Grosjean, Kevin Magnussen

Renault: Nico Hülkenberg, Jolyon Palmer

Sauber: Marcus Ericsson, ???

Manor: ??????

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr10011985572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása