WEC - A BYKOLLES AUTÓJÁT FOGJA TESZTELNI A KORÁBBI FORMA-1-ES PILÓTA!

robert_kubica_f1_grand_prix_hungary_previews_tjsqswvk6owx.jpg

A BMW Sauber és a Renault Forma-1-es csapatának korábbi versenyzője, a lengyel Robert Kubica vasárnap, a hivatalos WEC újoncteszt alkalmával bele fog kóstolni a sportautók világába. Az egyszeres nagydíjgyőztes a ByKolles privát csapat LMP1-es autóját fogja terelgetni a bahreini pályán.

Mint ismeretes, a most 31 éves Robert Kubica korábban a Forma-1-ben versenyzett a BMW Sauber és a Renault csapatánál - előbbi színeiben győzedelmeskedni tudott a 2008-as Kanadai Nagydíjon. Viszont 2011 februárjában egy súlyos ralibaleset következtében félbetört a karrierje. 2013-ban viszont visszatért a rali világában, ám a nagyjából 3 éven tartó WRC-pályafutása nem éppen a pozitív emlékek, hanem a számos baleset miatt maradt emlékezetes.

A sorozatos bukások után a lengyel is belátta, hogy a rali nem annyira az ő világa, így az idei év folyamán szép lassan visszatért a pályaversenyzéshez - részt vett mugellói 12 óráson, a Renault Sport Trophy spái fordulóján, valamint a vallelungai 6 óráson.

Szombaton, azaz ma este repülővel Bahrein felé fogja venni az irányt a lengyel, ugyanis a WEC hivatalos újonctesztjén szert fog majd tenni első sportautós tapasztalataira - ezt a ByKolles Racing LMP1-es autójában fogja abszolválni. Mindenesetre, a pályát már jól ismeri Kubica, 2008-ban még a pole pozíciót is megszerezte ezen a helyszínen a Forma-1-ben.

Kubicán kívül a teszten még Pipo Derani, Gustavo Menezes és Paul-Loup Chatin lesznek jelen, akik az Audi, a Porsche és a Toyota LMP1-es versenygépeivel fognak menni.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr111973172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása