F1 - ELŐLEGET KÉRT A FOM-TÓL A FORCE INDIA ÉS A MANOR

nico_hulkenberg_f1_grand_prix_brazil_q0_apu9nnyx.jpg

Az Autosport megtudta, hogy a Force India és a Manor csapata benyújtotta igényét Bernie Ecclestone-nál azon szándékkal, hogy kapjanak némi előleget a kereskedelmi bevételekből.

Hasonló manővert a tavalyi évben is láthattunk ekkortájt - akkor is a Force India, valamint a Sauber fordult azon kéréssel a FOM-elnök Bernie Ecclestone, hogy adjon előleget a kereskedelmi bevételek őket illető részéből, hogy átvészelhessék a telet.

Ahogy pedig azt említettük, jelen esetben a Force India és a Manor kért előleget a brit üzletembertől, aki csak azt követően tud segíteni a szóban forgó csapatoknak, ha a többi csapat is beleegyezését adta.

Mint ismeretes, ezeket a pénzdíjakat az előző évi konstruktőri eredmények alapján osztják ki a csapatoknak február és november között. Emiatt pedig előfordulhat az, hogy egyes alakulatok a decemberi és a januári hónapokban, tehát a felkészülési időszak érdemi részében szűkebb helyzetbe kerülhetnek anyagilag. Ez pedig éppen ezen a télen nagyon rosszul jöhet, ugyanis a jövő évi, elsősorban aerodinamikai jellegű szabályváltozások miatt nőni fognak a csapat kiadásai.

A következő év folyamán a Force Indiánál bőven rendeződhet a helyzet, ugyanis az idei évben jó eséllyel meg fogják szerezni a 4. helyet konstruktőri pontversenyben, amely a csapat fennállásának legkiemelkedőbb eredménye lesz. A korábbi pénzosztásokra hivatkozva az Autosport úgy véli, hogy ezzel a pozíciójavítással jövőre a brit-indiai alakulat 3 millió euróval nagyobb összeget vághat zsebre.

esteban_ocon_f1_grand_prix_brazil_qualifying_aum2chuieb3x.jpg

A Manor pedig hivatalos el is ismerte az előlegigénylést, azonban itt már egyáltalán nem biztos, hogy meg is fog valósulni, hiszen Brazíliában Felipe Nasr 9. helye miatt elveszítette a 10. pozíciót az összetettben. Ráadásul finn és német források arról számoltak be, hogy megint nehéz helyzetbe kerülhet a csapat pénzügyi szempontból, ahogy az történt 2014 végén - a megoldást pedig két fizetős pilóta leigazolása jelentheti.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr111969847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása