F1 - ROSBERG MEGVERTE HAMILTONT AZ IDŐMÉRŐ ELŐTT!

nico_rosberg_f1_grand_prix_brazil_practice_xf0e1qztk1hx.jpg

Nico Rosberg a Mercedesszel a harmadik, egyben utolsó szabadedzésen legyőzte csapattársát és riválisát, a brit riválisát. A Mercedes mögött pedig Ferrari - Red Bull sorrend alakult ki.

Már korántsem volt olyan szép az idő Interlagosban szombaton délelőtt, mint amilyen volt péntek délután: a száguldó cirkusz mezőnyét felhős égbolt, minimális eső és nedves pálya fogadta. Viszont ennek ellenére is csak az első percekben megtett körök folyamán volt szükség a nedves pályára alkalmas gumikra - a második kigördülés alkalmával már mindenki a slick abroncsokat rakatta fel.

Az első két gyakorláshoz hasonlóan pedig a harmadik is Mercedes-elsőséget hozott, ám ezúttal nem Lewis Hamilton, hanem Nico Rosberg révén. A Mercedes németje igaz, csak 93 ezreddel, de megverte a csapattársát, aki egyben a riválisa is a bajnoki címért vívott csatában - ha pedig ezt a sorrendet látnánk a holnapi futamon, az Rosberg számára lenne kedvező.

Az Ezüst Nyilak mögött a Ferrari és a Red Bull versenyzői (Vettel, Räikkonen, Verstappen, Ricciardo) zártak nagyjából 2-5 tizedmásodperces hátrányban. A TOP 10 hátsó traktusát a két Williams, a közéjük a Renault-val beékelődő Palmer, valamint a McLaren-Honda spanyolja, Fernando Alonso alkotta. Kisebb meglepetésre mindkét Force India kiszorult a legjobb tízből, de a Toro Rosso és a Haas sem bizonyult túl acélosnak. A sort pedig a Manorok és a Sauberek zárták.

Két érdemibb pillanata volt a 60 percnek. Az egyik az, amikor a lelátóról egy zöld színű esernyő bekerült a pályára, melynek eltávolításához szükséges volt a sárga zászló. A másik pedig az, amikor Romain Grosjean a 4-es kanyarban kicsúszott a Haas-Ferrarijával, amikor már csak pár perc volt hátra.

A Brazil Nagydíj időmérő edzése 17:00-kor veszi majd kezdetét - az esemény élőben követhető az M4 Sporton és szöveges formában a Braking News F1-en.

A harmadik szabadedzés végeredménye:

cxetkcdwqaauwpy.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7011955709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása