F1 - HAMITON AZ ÉLEN, ALONSO AZ OPERATŐRI SZÉKBEN A MÁSODIK EDZÉSEN

15056335_698075200349465_5907463924664444642_n.jpg

A második szabadedzésen a két Mercedes zárt az élen, de a 90 perces tréning folyamán a McLaren-Honda spanyolja, Fernando Alonso szolgáltatta a show-t: a spanyol pilóta még az operatőri posztot is átvette néhány perc erejéig a 3-as kanyarban.

Magyar idő szerint 17 órától került megrendezésre a Brazil Nagydíj második szabadedzése - ezen tréning folyamán pedig már jóval magasabb hőmérsékleti értékekkel szembesültek a csapatok, ezáltal pedig a köridők romlottak. Ennek ellenére az első másfél órás gyakorláshoz hasonlóan a másodikat is a Mercedes brit címvédője, Lewis Hamilton nyerte meg: a brit pilóta 1:12.271-es idejével igaz, csak 30 ezreddel tudta megverni a csapattárs Nico Rosberget. Az Ezüst Nyilak mögé pedig ezúttal a Williamsek értek oda: a 3-4. pozíciót megkaparintó Valtteri Bottas - Felipe Massa duót is csak 19 ezred választotta el - a két istálló között pedig körülbelül fél másodperc volt a differencia.

lewis_hamilton_f1_grand_prix_brazil_practice_nwrndmwq4fbx.jpg

A Williamseket pedig a két Red Bull és a két Ferrari követte, Ricciardo - Verstappen - Vettel - Räikkonen felállásban. A TOP 10-et pedig a Force India német pilótája, Nico Hülkenberg, valamint a McLaren britje, Jenson Button tette teljessé.

Viszont a tréning és az idei Forma-1-es szezon legszórakoztatóbb pillanatai kétség kívül a 11. helyen záró Fernando Alonsóhoz köthetőek. A dominót az indította be, hogy 34 perccel a leintés előtt a spanyolok kétszeres világbajnokának a 3-as kanyarban le kellett parkolnia a McLaren-Hondával a pálya szélén, ugyanis az ERS csütörtököt mondott - ellenben Alonso humorérzékével. 2005 és 2006 bajnoka már tavaly is mosolyt csalt a nagyérdemű számára az időmérőn való napozásával és a dobogós produkcióval, de idén mindezt felül tudta múlni.

Előbb úgy kellett kiugrania az autójából a spanyolnak, majd kitámasztotta azt egy féltéglával, nehogy elguruljon. Utána egy ideig céltalanul kószált a pálya szélén és rugdalta a kavicsokat. Majd az utolsó percekben a FOM egyik operatőre átadta a helyét Alonsónak, aki nem utasította vissza az ajánlatot: ezúttal már nem csak széket, hanem fejhallgatót is kapott, továbbá a kamera felett is átvehette az uralmat arra a kis időre.

A show-t szolgáltató Alonso mögött a Toro Rossók zártak a 12-13. pozícióban, megelőzve a Force Indiával ezúttal halovány teljesítményt nyújtó Sergio Pérezt. A mezőny hátsó szekciójában a Haasok, a Renault-k, a Sauberek, és a Manorok zártak.

A harmadik szabadedzésen szombaton 14 órától kerül sor.

A második szabadedzés végeredménye:

cw_53e_xgaax4ky.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9911950933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása