F1 - A HAAS MEGERŐSÍTETTE A 2017-ES PILÓTAFELÁLLÁSÁT

romain_grosjean_f1_grand_prix_brazil_practice_ebn48o_5offx.jpg

A Haas Forma-1-es csapata bejelentette, hogy Romain Grosjeannal és Kevin Magnussennel lesz ott a rajtrácson 2017-ben.

Mára is jutott a száguldó cirkusz világában egy, a pilótapiac alakulásával kapcsolatos hivatalos bejelentés: a Haas F1 Team a pénteki edzések végeztével hivatalosan megerősítette, hogy Romain Grosjean maradni fog a csapatnál, mellé pedig az Esteban Gutiérrez helyére érkező, dán Kevin Magnussen fog csatlakozni 2017-től.

Romain Grosjean maradása eléggé valószínű volt, annak ellenére, hogy a csapatrádión idén több alkalommal is volt némi súrlódás közte és a csapat között a még kiforratlan technikai és a rossz fékek miatt. Igaz, az elmúlt hetek pletykái alapján Kevin Magnussen bejelentése sem volt meglepő.

Így a 24 éves pilóta a harmadik teljes szezonját egy harmadik különböző csapat színeiben fogja teljesíteni, hiszen 2014-ben a McLarennél versenyzett egy évet, az idei évben pedig a Renault csapatát erősítette - utóbbi csapat felkínálta a dán számára a maradás lehetőséget, de a versenyző nem csak egy évben kívánt gondolkodni, emiatt választotta Gene Haas alakulatát, ahol állítólag kétéves szerződést írt alá.

Ezzel pedig már csak a Sauber és a Manor jövő évi felállása maradt kérdéses, de előbbinél egyre valószínűbb az Ericsson - Nasr felállás, míg utóbbinál jó eséllyel egy Wehrlein - Gutiérrez duó alakulhat ki.

"Ez egy fantasztikus lehetőség. Nagyon boldog vagyok, hogy a Haas F1 Team része leszek." - nyilatkozta az átigazolás kapcsán Magnussen. "Nyilvánvaló módon biztos vagyok a képességeimben Forma-1-es pilótaként,  de abban is biztos vagyok, hogy mire lehet képes a Haas a második szezonban és a továbbiak folyamán. Gene Haas egy erős vízióval érkezett meg a Forma-1-be, és más utat választottak bizonyos dolgokban. Már nagyon várom, hogy a VF-17-es volánja mögött legyek."

"Kevin Magnussen már azóta rajta volt a listánkon, amióta elkezdtük nézelődni a pilóták között. Nagyon sok mindent hajtott végre kis időperióduson belül, és érzésünk szerint nálunk is sok mindent tud majd végrehajtani. A második szezonunk újabb kihívások elé fog minket állítani. És érezzük, a Romain - Kevin páros segíteni fog az autónk fejlesztésében és a növekedésünkben."  - olvashatóak a csapattulajdonos Gene Haas gondolatai a Haas közleményében.

"Kicsivel több, mint egy éve döntöttem úgy, hogy átigazolok a Haas csapatához, ez pedig egy jó döntésnek bizonyult. Nagyon büszke vagyok arra, hogy a csapat fejlődésének a része lehetek, és örülök annak, hogy tudjuk folytatni a közös növekedést, és újabb sikereket érhetünk el." - mondta Grosjean.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9611950977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása