F1 - HIVATALOS: OCON LESZ PÉREZ CSAPATTÁRSA A FORCE INDIÁNÁL!

cw559txuoaay-q-.jpg

Újabb versenyzői ülés kelt el a 2017. évi Forma-1-es rajtrácson: a Force India hivatalosan megerősítette, hogy a francia Esteban Ocon lesz Nico Hülkenberg utódja a csapatnál.

Igaz, az elmúlt hetekben egyes médiumok már kész tényként kezelték a hírt, sokak számára mégis meglepetést okozott az, amikor a Sahara Force India Formula One Team csapata csütörtökön kora délután megerősítette, hogy 2017. évi pilótafelállását Sergio Pérez mellett Esteban Ocon fogja alkotni. Amiatt is lehetett meglepő a hír, mert sokan inkább a Mercedes junior programjának első számú növendékét, Pascal Wehrlein-t tippelték Nico Hülkenberg utódjának az indiai-brit alakulatnál, míg Ocon-t sokkal inkább a Renault-val boronálták össze, miután a szezon elején a francia még a hazája csapatánál töltött be teszt- és tartalékpilótai szerepkört. Ám a nyár folyamán a mercedeses kötelékkel is rendelkező 20 éves pilóta lehetőséget kapott a Mercedes-motorokat használó Manor-istálló második autójában, Rio Haryanto helyén. És az elmúlt hetek folyamán egyre inkább azt sejthettük, hogy Ocon felülkerekedett Wehrleinon a rangsorban - ezt pedig Ocon Force Indiához való átigazolása is bizonyítja. Pedig Wehrlein is megérdemelte volna ezen előrelépés lehetőségét, ugyanis a német szerezte meg a sereghajtók között jegyzett Manor idei eddigi egyetlen pontját, amellett, hogy az MRT05-ös géppel négy időmérő edzésen is bejutott a Q2-be.

De a Force India vezetősége végül a francia Esteban Ocon mellett döntött, aki korábban a Forma-3-as Európa-bajnokságban és a GP3-as szériában is bajnok lett. A csapat közleménye pedig kiemeli, hogy hosszútávon terveznek a 20 éves pilótával, tehát, a két fél között egy többéves szerződés került aláírásra.

"Nagyon izgatott vagyok amiatt, hogy a Force India csapatához csatlakozom. A csapatot pedig már eléggé jól ismerem, ugyanis a tavalyi évben tesztpilóta voltam ott. És már nagyon-nagyon várom, hogy újra mindenkivel együtt dolgozhassak Silverstone-ban. Igaz, én továbbra is relatíve új vagyok a Forma-1-ben, de a Manor Racing színeiben eltöltött fél szezon révén értékes tapasztalatokkal gazdagodtam, és úgy érzem, készen állok arra, hogy a Force Indiánál versenyezzek. A következő néhány hónapban pedig igencsak elfoglalt leszek, ugyanis minden tőlem telhetőt meg fogok tenni azért, hogy készen álljak az előttem lévő kihívásra. Ez nagyon sok eltöltött napot fog jelenteni a gyárban, ahol a szimulátorban fogok vezetni és kapcsolatokat fogok kiépíteni a mérnökökkel és mindenki mással a csapatnál. Ez pedig egy olyan valami, amiért egész életemen át dolgozom, és két kézzel ragadom meg a lehetőséget, hogy olyan eredményeket szállítsak, amelyeket a csapat elvár tőlem. Köszönetet szeretnék mondani a Manor csapatának, és különösen a Mercedes-Benznek a támogatásukért, és azért, hogy hisznek bennem. Már alig várom a 2017-es szezont, amely az első teljes szezonom lesz a Forma-1-ben." - nyilatkozta Ocon az átigazolása kapcsán.

"Igazán nagy öröm számomra, hogy legújabb pilótánként köszönthetem Estebant a csapatnál. Ő egy kivételes tehetséget, melyet a Mercedes Junior programban elfoglalt státusza is bizonyít. És nincs kétségem afelől, hogy ki fog virágozni a csapatunkban. Már évek óta rajtatartottunk a szemünk Estebanon, és figyelemmel kísértük a nevelőszériákban teljesített folyamatát, amelynek során számos figyelemreméltó eredményt ért el. Már volt alkalmunk beültetni az autónkban tavaly egy tesztelés alkalmával, és számunkra meggyőző teljesítményt nyújtott abból a szempontból, hogy többre képes Sergio oldalán. A Force India csapatánál pedig szinte már tradíció a fiatal, tehetséges pilóták alkalmazása. Esteban érkezése pedig a csapatnál mindenki számára friss energiát és motivációt fog hozni." - olvashatóak a csapatfőnök, Vijay Mallya szavai a hivatalos közleményben.

Végül pedig Toto Wolff is megszólalt a dokumentumban: "Esteban a figyelemreméltóbb tehetségünk a junior programunkban, amellett, hogy az autón kívül is egy kivételes személyisége van. A Force India pedig igencsak komoly névnek számít a fiatal pilótákkal való együtt dolgozás terén, ezt pedig most is láthatjuk, hiszen Estebant is a szárnyaik alá veszik. Ez pedig egy igencsak pozitív valami a Forma-1-ben, amellyel a jövőben még ennél is több fiatal pilótát láthattunk majd küzdeni azért, hogy eljussanak ideáig."

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5911948337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása