F1 - HOGYAN LEHETNE VILÁGBAJNOK ROSBERG MEXIKÓBAN?

nico_rosberg_f1_grand_prix_usa_vf533iiz1rex_1.jpg

A pontversenyt vezető Nico Rosbergnek van egy halovány esélye arra, hogy akár már a hétvégi Mexikói Nagydíjon világbajnok legyen.

Az előző két Forma-1-es szezon második helyezettjének, Nico Rosbergnek áll jelenleg a zászló a Mercedes házi küzdelmén belül, amely az egyéni világbajnoki címért zajlik a német és csapattársa, Lewis Hamilton között. Rosberg 26 ponttal vezeti a pontversenyt, miközben már csak három futam van hátra.

Ennek köszönhetően Rosberg akár már a hétvégi Mexikói Nagydíjon megszerezheti élete első Forma-1-es világbajnoki címet, egyetlenegy forgatókönyv teljesülése esetén.

Ahhoz, hogy a #6-os rajtszámú Mercedes-pilóta megnyerje a világbajnoki címet Mexikóban, mindenképpen győznie kell a futamon, Hamilton pedig maximum a 10. pozícióban végezhet csak. Amennyiben ez megvalósul, akkor a két pilóta között 50 pont lenne a különbség - a Brazil Nagydíjon és az Abu Dhabi Nagydíjon pedig még összesen 50 egység szerezhető.

Viszont Rosberg pontegyenlőség esetén is bajnok lenne ez esetben, ugyanis a mexikói siker lenne számára a 10. a 2016-os szezonban, miközben Hamilton maximum már csak 9 futamgyőzelmet szerezhetne így idén.

A számításokból pedig az is kiderül, hogy Hamilton a legkorábban csak a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon lehet világbajnok, pályafutása során negyedjére.

Mindenesetre tavaly Mexikóban Rosberg győzni tudott Hamilton előtt.

Kíváncsian várjuk, hogy miképpen fog alakulni a világbajnoki címért vívott harc az előttünk álló víkend folyamán.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2911844193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása