WTCC - MICHELISZ ÉS CORONEL MEGINT REMEKELTEK A TCR BENELUXBAN

14713604_10154084216182039_1386546371166588261_n.jpg

A legutóbbi, asseni TCR Benelux-víkenden újra volt WTCC-s érdekeltség Michelisz Norbert és Tom Coronel személyében - mindketten remekül helytálltak!

Michelisz Norbert a hétvégén idén másodjára is indult a TCR Benelux versenyszériában. Mint ismert, ezen versenysorozat rendkívül egyedi, ugyanis egy hétvégén 5 futamot rendeznek, melyből egy kvalifikációs és négy sprint. A kvalifikációs futam név megtévesztő lehet, ugyanis ezen a 60 perces futamon is osztanak pontokat, méghozzá a legtöbbet - a győztes 50 egységgel gazdagodik. A túraautózás világában szintén szokatlan, de így van: egy autóhoz két pilóta tartozik: a kvalifikációs futam folyamán félidőnél nagyjából pilótacsere van, a maradék négy futamon a részvételt illetően a pilóták kettő-kettő arányban osztoznak. További különlegessége a szériának, hogy a kvalifikációs verseny rajtsorrendjébe a szurkolók is beleszólhatnak, mégpedig egy facebookos szavazáson keresztül.

Ezt a szavazást pedig a nyári zandvoorti hétvégéhez hasonlóan a Boutsen Ginion Racing #18-as rajtszámú, hondás egysége nyerte meg, tehát a Michelisz - Stephane Lemeret páros - a sikerhez pedig nagyban hozzájárult a magyar szurkolók nem kis mértékű összefogása. Viszont a 45 perces szabadedzés utolsó negyedórájában futott leggyorsabb körök alapján Norbiék "csak" az 5. helyet tudtak elérni. Ez összességében egy 2. rajtpozíciót eredményezett.

Azonban a kvalifikációs futam nem alakult valami jól a #18-as egység számára, ugyanis Norbi társa, Stephane Lemeret motorhiba miatt kiesett. De Tom Coronelék egysége is így járt. Viszont a bokszkiállás előtt Michelisz megfutotta a leggyorsabb kört, ezzel pedig pole-t szerzett a 3. sprintversenyre.

A kvalifikációs verseny után Michelisz a kispadra ült, ugyanis az első két sprintviadalon Lemeret vezette a Hondát. A bajnokságot vezető belga számára azonban nem alakultak valami jól a versenyek: az első futamon a 8. helyen intette le a kockás zászló, míg a másodikon már 1 kör után kiesett. Szerencséjére a riválisai sem voltak a helyzet magaslatán az eredmények terén.

14724358_1191331890916093_148201289555911121_n_1.jpg

Délután pedig Michelisz volt a soros. A harmadik sprintfutamot a pole-ból kezdhette meg a hímesházai születésű versenyző. Nagyon magabiztosan kezdett Michelisz a Boutsen Ginion Racing által felkészített Honda volánja mögött - alig pár kör alatt már 6 másodperc körüli volt az előnye. Úgyhogy nem volt más dolga, minthogy ezt az előnyét beossza. Ez sikerült, és végül Michelisz megnyerte a futamot, mögötte pedig az #1-es rajtszámú művészautóval Tom Coronel, a másik WTCC-s érdekeltségű pilóta látta meg a kockás zászlót. A befutónál 5 tized volt a differencia.

Az eredménynek köszönhetően a negyedik futamon is Norbi indulhatott a pole-ból, és ezúttal sem adta ki a kezéből a pozíciót, a korai SC-fázis ellenére sem. Igaz, a célvonalnál végül 46 ezred döntött Norbi és Coronel közt, a magyar javára.

Ezzel Michelisz Norbi tulajdonképpen megmentette a Stephane Lémeret bajnoki reményeit, aki így most 81.5 pontos előnnyel vezeti a tabellát. A szezonzárón viszont még 250 pont szerezhető, úgyhogy még bármi történhet.

Nem is bízta a véletlenre a dolgokat a Honda és a Boutsen Ginion Racing: a metteti szezonzáróra is Norbit nevezték meg Lémeret csapattársaként. A kvalifikációs futamra való szavazás pedig már kezdetét is vette: ITT szavazhattok Norbiékra.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2611834143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása