DTM - MOLINA NYERTE AZ ELSŐ FUTAMOT, TOVÁBBRA IS NYITOTT A BAJNOKI KÜZDELEM

1476532079.jpg

Az audis Miguel Molina rajt-cél győzelmet aratott az idei szezon utolsó előtti DTM-futamán, miközben még nem dőlt el a bajnoki cím sorsa Marco Wittmann és Edoardo Mortara között.

Ahogyan arról már korábban több alkalommal is említést tettünk, ezen a hétvégén kerül a sor a DTM nagy bajnoki döntőjére a Hockenheimringen, ahol egyébként a szezon utolsó futamai kerülnek megrendezésre. A drámai fordulatokat hozó hungaroringi fordulót követően, és ezt a víkendet megelőzően hárman voltak még esélyesek összesen a trófea megszerzésére - az éllovas Marco Wittmann, valamint a mögötte 14 pontos lemaradásban lévő Edoardo Mortara, illetve a 39 egységnyi hátrányban lévő Jamie Green.

2016 utolsó előtti DTM-időmérőjén a BMW-nek állt a zászló: pályafutása utolsó versenyhétvégéjén pole pozíciót szerzett a BMW pilótája, Antonio Félix Da Costa! A portugál 1:32.344-es idejével kereken egy tizeddel előzte meg az audis Miguel Molinát, a harmadik helyet pedig a BMW britje, Tom Blomqvist szerezte meg. Ami pedig a bajnoki címre esélyes versenyzőket illeti: az éllovas Marco Wittmann (BMW) a negyedik helyen végzett, míg a két üldöző, Edoardo Mortara (Audi) és Jamie Green (Audi) a 8., valamint a 14. rajtpozíciót tudták kivívni maguknak.

A piros lámpák elalvását követően Miguel Molina kapta el a legjobban a startot, így a spanyol fordult el elsőként az első kanyarban. Wittmann megtartotta a negyedik helyét, miközben Mortara Glockkal harcolt a 7. helyért.

Nemsokára, a 7. körben pedig Wittmann átvehette a második helyet, miután márkatársai, Blomqvist és Da Costa nem álltak az útjába. Eközben Mortara továbbra is a nyolcadik pozícióban toporgott, ez a helyzet pedig Wittmann számára bajnoki címet ért volna.

Félidőnél, azaz 20 perc elteltével, Molina egy megnyugtatóbb, 3.6 másodperces fölénnyel vezette a futamot. Mögötte a Wittmann, Da Costa, Blomqvist alkotta BMW-trió haladt, megelőzve Mike Rockenfeller Audiját. Mortara pedig még ekkor is Glockkal bíbelődött - az olasz több ízben is megpróbálta megelőzni a németet, egyszer még össze is koccantak, de mindennek ellenére nem sikerült előrébb törnie.

Aztán a futam második felében Mortara új erőre kapott. Előbb a 15. körben nagy nehezen áthámozta magát Glockon, majd a DRS-t használva Augusto Farfust is maga mögé tudta utasítani. Ezzel pedig az olasz olyan pozícióba küzdötte fel magát, amellyel már esélyes volt a bajnoki címre. A későbbiekben Rockenfeller értelemszerűen nem keménykedett Mortarával, így a zöld-kék Audi újabb pozíciót nyert. Nemsokára pedig Blomqvist is már csak az olasz versenyző hátsó lökhárítóját bámulhatta. Majd az utolsó percben Mortara még Da Costát is levadászta - ezzel pedig felzárkózott a 3. helyre, Wittmann mögé!

1476541769.jpg

Miguel Molina az Audival pedig megnyerte az idei utolsó előtti versenyt - semmitől sem zavartatva, körülbelül 1.5 másodperces előny birtokában. Ezzel a spanyol pályafutása 3. és idei 2. győzelmét aratta.

A győztes mögött pedig a bajnokesélyesek értek célba Marco Wittmann - Edoardo Mortara sorrendben. Így pedig még nem dőlt el a trófea sorsa, ugyanis a BMW németje csak 17 ponttal előzi meg az Audi olasz versenyzőjét. Tekintsük át, hogy kinek hol kéne végeznie a holnapi, 60 perces futamon a bajnoki cím megszerzéséhez:

Wittmann a bajnok, ha...

- az 5. helyen, vagy előrébb ér célba.

Mortara a bajnok, ha...

- nyer, és Wittmann a hatodik helyen, vagy hátrébb zár.

- a 2. pozícióban ér célba, de Wittmann nem végez előrébb a 10. helynél. Ez esetben Mortara pontegyenlőséggel lenne bajnok.

A dobogósok mögött a pole-ból rajtoló Da Costa lett a negyedik két audis, az Ekströmöt helyettesítő Rockenfeller és a Rockenfellert helyettesítő Rast előtt. Timo Glock hetedik lett a BMW-vel, miközben az audis Jamie Green számára szertefoszlottak a bajnoki remények a 8. hellyel. A pontszerzők névsorát Blomqvist és az utolsó pontszerző helyen célba érve a Mercedes becsületét megmentő Paul Di Resta tette teljessé.

A mindent eldöntő szezonzáróra holnap délután kerül sor! Wittmann vagy Mortara? Mortara vagy Wittmann? Ez lesz a nagy kérdés!

Az első futam végeredménye:

dtm_r1_1.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7611809849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása