F1 - HIVATALOS: HÜLKENBERG TÁVOZIK A FORCE INDIÁTÓL, A RENAULT VERSENYZŐJE LESZ!

nico_hulkenberg_european_f1_grand_prix_previews_uiepip-sacpx.jpg

Pénteken megerősítésre került az, amit már napok óta sejthettünk: 2016 év végén a német Nico Hülkenberg elhagyja a Force Indiát, s jövőre már a Renault színeiben fog versenyezni.

Az elmúlt hetekben igencsak azt boncolgatta a sajtó, hogy Nico Hülkenberg jövőre már a Renault csapatát erősítheti a száguldó cirkuszban - a franciák pedig nem is tagadták, hogy komoly érdeklődést mutatnak a német pilóta iránt.

Tegnap pedig arról számolhattunk be, hogy a Force India nem fogja útját állni a 29 esztendős versenyzőnek, amennyiben a jövőben a francia manufaktúrát választani.

Ennek megfelelően pedig ma két nagy kaliberű bejelentés is érkezett. Az első a Force India háza tájáról - a silverstone-i bázisú csapat megerősítette, hogy a 2016-os Abu Dhabi Nagydíj lesz az utolsó futam, amikor Hülkenberg még a pilótájuk lesz:

"A Sahara Force India részéről mindenki a legjobbakat kívánja a jövőben Nicónak, aki most új útra lép a Forma-1-ben.

Öt évet töltött velünk, ez idő alatt Nico remek baráttá vált a köreinkben, emellett bőven hozzájárult a csapat sikerességéhez. Egy figyelemre méltó pilótát ismerhettünk meg a személyében, aki a csapatnak mindenki másnál több pontot tudott gyűjteni.

Igaz, nagyon hiányozni fog nekünk, de tiszteletben tartjuk a döntését, miszerint új lehetőségek után vágyakozik. Hiba lett volna az útjába állnunk."

Pár órával később pedig jött a másik bejelentés a Renault részéről, amely az első után már nem is bizonyult olyannyira meglepőnek. A franciák pedig megerősítették, hogy 2017-től Nico Hülkenberg az ő versenyzőjük lesz!

Hülkenberg a következőket mondta az átigazolás kapcsán: "Nagy örömmel jelentem be, hogy 2017-től csatlakozok a Renault Sport Formula One Team csapatához. A Renault mindig is nagy szerepet töltött be az autósportok világában, és hihetetlen emlékeket idéz fel: a renault-s korszakában Michael Schumacher nem csak Németországot tette F1-es nemzetté, de engem is fellelkesített a versenyzésre.

A Renault-család részeként pedig szeretnék aktív részvételt tanúsítani az autó fejlesztése folyamán, hogy írhassunk újra történelmet.

Az idei szezon hátralevő részében pedig mindent fog tenni azért, hogy a Force India a negyedik helyen zárhassa a konstruktőri összetettet. Ez egy nagyszerű teljesítmény lenne a komplett csapat számára, a történelmükben pedig a valaha volt legnagyobb siker, valamint egy fantasztikus időszak vége.

Hálás vagyok a Force Indiának, hogy megadták nekem azt az esélyt, hogy éljek ezzel a lehetőséggel."

A 29 éves német pilóta jövőbeni csapattársának kiléte még ismeretlen, de ott van az esélyek között a franciák jelenlegi pilótái, Kevin Magnussen és Jolyon Palmer is, de a manoros Esteban Ocon is ott van a listán, a nemzetközi sajtó szerint pedig a williamses Valtter Bottas is esélyes.

A Renault Sport elnöke, Jérome Stroll pedig a következő fontos dolgokat emelte ki a jövő évi szezon kapcsán: "A következő lépésünk az lesz, hogy szert tegyünk egy másik tapasztalt pilótára is, aki a dobogós pozíciókra éhes.

Nico Hülkenbergre kiválóan illik ez a leírás. Ő az, akire szükségünk van. A személyében egy rendkívül tehetséges, elismert és motivált pilótáról beszélünk.

Nico képes lesz hasznosítani mindazt a kemény munkát, amit idén elvégeztünk, továbbá javuló tendenciát mutató eredményekre váltani a 2017-es szezonban, valamint utána is. Már várjuk azt a pillanatot, amikor láthatjuk őt beülni az új, 2017-es autónkba."

Mint ismeretes, Hülkenberg 2010-ben csatlakozott a száguldó cirkuszhoz, a Williams csapat színeiben - a tehetségét pedig már ekkor bizonyítani tudta egy interlagosi pole pozíció formájában. Azonban a pályafutása során általa abszolvált 111 futam során ennél nagyobb sikerre még nemigen tudott szert tenni - legjobb eredményeként azt a nem kevés számú 4. helyet tudja felmutatni eddig. Viszont egy másik szériában, az Endurance Világbajnokságban már bizonyította tavaly, hogy nem múlt ki belőle a tűz és a tehetség, ugyanis Earl Bamberrel és Nick Tandy-vel karöltve megnyerte a Le Mans-i 24 órást a Porsche színeiben.

A Forma-1-ben Hülkenberg számára a Renault a negyedik csapata lesz, ugyanis 2010-ben a Williams; 2012-ben, valamint 2014 és 2016 között a Force India; 2013-ban pedig a Sauber színeit erősítette.

Kíváncsian várjuk, hogy mit tud kezdeni Hülkenberg élete talán egyik legnagyobb lehetőségével.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2311807487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása